Daha verimli ve motive olmanız için gereken 3 ipucu

Gün ortasında, hiç uykunuz geliyor mu? Veya, iş yerinde, 1 saati, tam 8 saatmiş gibi hissettiniz mi hiç? Enerjik, verimli bir gün geçirmek için size vereceğimiz bu püf noktalarını izleyebilirsiniz.

Daha verimli ve motive olmanız için gereken 3 ipucu

Gün ortasında, hiç uyumak için hazır olduğunuzu hissettiniz mi? Veya, iş yerinde, 1 saati, tam 8 saatmiş gibi hissettiniz mi hiç?

Bunun gibi zamanlar için, gidip gelen çözümler arasında, enerjimizi artırmak için bir miktar kafein almak üzere bir enerji içeceği bulunmaktadır.

İyi haber şu ki, enerjimizi arttırabilecek, daha üretken ve motive olabilmemizi sağlayabilecek yalnızca kafein değil.

Çok daha üretken bir gün geçirmek için aşağıdaki püf noktalarını izleyin:

1. Doğal Işık Kaynaklarına Yakın Kalın

Elinizden geldiğince, doğal ışığı gözden kaçırmayın. Bir camın yanına oturmaya veya molalarınız sırasında yürüyüşe çıkmaya çalışın. Bunu yapmak daha enerjik hissetmenizi sağlayacaktır; çünkü size, kendinizi daha uyanık hissettirir. Bunun açıklaması, enerji ve uyku düzeylerini düzenleyen beynimizdeki hipotalamusun, vücudumuzun uyku hormonu olan melatoninin üretimini ışıkta bir değişiklik hissettiğinde uyandırma veya uyarma sinyali vermesidir. Bu durum aynı zamanda, gece yarısı cep telefonumuzu yatakta kullandığımızda, neden uyku halinin zor olduğunu da anlatmış oluyor. Herhangi bir nedenle, gün boyunca doğal ışığı göremiyorsanız, ‘ruh hali lambası’ veya ‘güneş ışığı LED ışığı’ gibi alternatifleri kullanabilirsiniz.

2. Egzersiz Yapmayı Unutmayın

Egzersiz sadece kalp için iyi değildir. Egzersiz iyi uyumanıza da yardımcı olur. Bir araştırma çalışması, haftanın 5 günü, 60 dakikalık bir sürede egzersiz yapanların, yapmayanlara göre daha fazla uyku uyuduğu sonucuna varmıştır.

Uykusuz bir geceden sonra hiç işinize başladınız mı? Açıkçası, uykusuz bir gece, çok verimli bir gün getirmez çünkü çok yorgun ve uykulu hissedeceksiniz. Öğleden sonraları ve akşamları kafein kullanmaktan kaçınmak, rahat yataklar kullanmak, ışığı kapatmak ve sesleri aşağıda tutmak gibi egzersiz haricindeki stratejileri kullanarak iyi uyku almak için fazladan bir çaba gösterin. İyi uyursanız, ertesi sabah uyandığınızda kesinlikle daha enerjik hissedeceksiniz.

3. Stres Yönetimini Öğrenin

Stresli olan biri motive veya üretken hissetmeyecektir. Bir araştırma çalışmasında, Amerikalıların% 40’ı stresin kendilerini yorgun ve bıkkın hissettirdiğini belirtti. Yorgunluk, gündüzleri sizi kesinlikle daha az üretken ve motive edecektir. Stresle mücadele etmeyi öğrenmelisiniz.

Strese karşı çeşitli yollar vardır:

Olumlu bir bakış açısı tutmak – Stres ve olumsuz düşünceler geldiğinde, bu olumsuz düşünceleri uzak tutmak ve bunları olumlu düşüncelerle değiştirmek önemlidir.

Sağlıklı bir diyet yemek – Yüksek yağlı yiyecekler yemek; uyuşuk hissetmenize neden olabilir.

Meditasyon – Bir çalışma, meditasyonunun depresyon, ağrı ve anksiyete gibi stresleri hafifletmesine yardımcı olduğunu bulmuştur.

Yoga – Yoga zihninizi temizler ve solunum ve kalp atış hızını yavaşlatır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X