Dalganın altında kalma şansımız yok

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dünyada elektronik ihracat diye dev bir dalganın büyüdüğünü belirterek, Türkiye’nin bu dalganın altında kalma şansının olmadığını ifade etti.

Dalganın altında kalma şansımız yok

Zeybekci, dünya ekonomisinin çok hızlı geliştiğini söyledi. 2016’da Çin’de bir internet sitesinin 11’inci ayın 11’inde bir kampanya yaptığını ve bir günde 18 milyar dolarlık satış gerçekleştirdiğini hatırlatan Zeybekci, ‘’Sonraki yıl aynı kampanyada bir günlük satışı 25 milyar dolara çıkıyor.

Dünyada elektronik ihracat, elektronik hayat diye bir dev dalga büyüyor. Ya bu dalganın üzerine çıkıp sörf yapacağız ya da o dalganın altında kalacağız, geriye doğru sayacağız.

Bizim dalganın altında kalma şansımız yok. Dalganın üstüne çıkma kabiliyetimiz var. Başka hiçbir ülkenin sahip olmadığı genç nüfus alt yapımız var. Teknik donanımları da en yüksek hale geliyor.

Elektronik ticaretin kendi içindeki dönüşümü yüzde 17 oranında artıyor” dedi. Bundan 5 yıl sonra dünyadaki ihracatın yaklaşık yüzde 40’ının e-ihracat haline dönüşeceğini hesapladıklarını anlatan Zeybekci, ‘’Bundan sonra bildiğimiz doğrular farklı hale gelecek. Yükleme teknikleri, bankacılık anlayışları, ödeme şekli de değişecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X