Danıştay: Başkan Yılmaz yargılanabilir

Yaklaşık 6 yıl önce Gemlik Belediyesi’ne ait Gemlik Serbest Bölge depolama alanlarının ortasında bulunan 60 dönümlük arazinin ‘usulsüz’ bir şekilde 25 milyon liraya satılması, Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı zor durumda bıraktı.

Danıştay: Başkan Yılmaz yargılanabilir

Bursa 2. Bölge İdare Mahkemesi satış iptali kararı vermesine rağmen Belediye Başkanı Refik Yılmaz mahkeme kararına uymayınca, MHP Gemlik İlçe Başkanlığı tarafından Gemlik Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunuldu.

Yasal süreç için başsavcılık makamınca belediye başkanının soruşturulması için İçişleri Bakanlığından izin talep edildi ancak sonuç alınamadı.

Ardından MHP İlçe Teşkilatı konuyu Danıştay’a taşıdı. Danıştay 1. Dairesi İçişleri Bakanlığı’nın soruşturmaya izin vermeme kararlarını doğru bulmayarak, Gemlik Belediye Başkanı’nın yargılanmasının yolunu açtı.

Yargı süreciyle ilgili bilgi veren MHP İl Başkanı Tevfik Topçu, ‘MHP Gemlik İlçe Teşkilatının 6 yıllık hukuk mücadelesi geçtiğimiz hafta itibariyle bir kez daha başarıyla sonuçlanmıştır ve görevini kötüye kullanarak kamunun menfaatine zarar veren Gemlik Belediye Başkanı’nın yargılanması yolu açılmıştır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X