Davutoğlu’ndan Abdullah Gül açıklaması

Başbakan Davutoğlu, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adaylığı konusundaki soruya “Hayırlı olsun, hoşgeldin deriz” dedi.

Davutoğlu’ndan Abdullah Gül açıklaması

New York’ta olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Abdullah Gül’ün aday olacağı yönündeki iddialar hakkında düşüncesi sorulan Başbakan Davutoğlu, “Sayın Abdullah Gül öncü kurucularımızdandır. Bu anlamda ilk başbakan ve AK Parti’den çıkmış ilk cumhurbaşkanıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar AK Parti’de bir önemli görev üstlenmesi ya da AK Parti içinde siyaset yapması hepimiz için sadece gurur verici bir gelişme olur. Dolayısıyla tabii takdir kendilerinin ama böyle bir girişim için davete bile ihtiyaç yoktur. Bunu daha önce de zikrettim. Takdir kendilerinin. Davete bile ihtiyacı yoktur. Kendisine hayırlı olsun ve hoşgeldin deriz böyle bir şey olursa. Kendisiyle görüşmüştük ama sinyal yoktu. Ama AK Parti’nin kapıları her zaman açıktır” dedi.

 

CHP’NİN KAPATILACAĞI İDDİASI

 

Davutoğlu, CHP’nin kapatılacağı yönündeki iddiaların sorulması üzerine, “Böyle bir şeyin tartışılmasından bahsetmek bile abesle iştigaldır. Parti kapatma bahsi görüldüğünde bile olmaz denilecek bir durumdur. Herhangi bir parti hakkında kapatma durumu olursa AK Parti, Meclis’te bunun karşısında kale gibi durur. Demek seçimlerle ilgili ümitleri o kadar zayıf ki; bu tür söylentiler üzerinden olağanüstü bir hava varmış gibi görüntü vermeye çalışıyorlar. İşte kendilerine açık bir garanti veriyorum, hiçbir şekilde AK Parti, ne CHP ne MHP ne herhangi bir partinin kapatılmasına geçit de vermez izin de vermez” şeklinde yanıt verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X