Dayanılmaz acı

Bursa’dan gittikleri Orhangazi’de girdikleri İznik Gölü’nde hayatını kaybeden iki çocuk gözyaşları arasında toprağa verildi.

Dayanılmaz acı

HAYRİ ŞEN

Jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakılan atölye sahibi Muzaffer Aruk’un, çocukların atölyesinde işçi değil, komşularının çocukları olduğunu söylediği belirtildi.

Orhangazi’de önceki gün yaşanan olayda, Bursa’dan İznik Gölü sahiline pikniğe giden yaklaşık 15 kişilik gruptan 8 çocuk serinlemek için göle girdi. Bir süre sonra boğulma tehlikesi geçiren çocukların yardım istemesi üzerine 6 çocuk kurtarıldı ancak Fatma Salman (13) ve Vildan Salçın (12) gölde kayboldu.

Acı haberi alan çocukların yakınları sahile akın ederken, kayıp çocukların bulunması için olay yerine Bursa AFAD ve Bursa Deniz Polisi ekipleri sevk edildi. Yapılan yaklaşık 2 saatlik çalışmayla iki çocuğun cansız bedenlerine ulaşıldı. 

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDILAR…

Önceki gün ailesi tarafından teslim alınan Fatma Salman’ın (13) cenazesi, Kestel Turanköy Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından akşam saatlerinde köy mezarlığında toprağa verildi.

2 çocuktan Vildan Salçın’ın cenazesi ise Yıldırım ilçesinde defnedildi. Salçın’ın cenazesi, Yıldırım ilçesindeki Vakıf Merkez Camisi’ne getirildi.

Burada düzenlenen törene, çocuğun ailesi ve yakınları ile Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vildan Salçın’ın cenazesi, burada kılınan namazın ardından Vakıf Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ATÖLYE SAHİBİ SERBEST

Olayla ilgili gözaltına alınan tekstil atölyesinin sahibi Muzaffer Aruk ise jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Muzaffer Aruk’un, jandarmadaki ifadesinde, çocukların atölyede çalışmadığını, mahalledeki komşularının çocukları olduklarını söylediği ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X