DEAŞ adasına 36 ton bomba 

ABD, F-35 ve F-15 savaş uçakları ile Irak’ta DEAŞ’ın konuşlandığı belirtilen bölgeyi bombaladı. Bombardımanda 36 ton patlayıcı madde kullanıldı.

DEAŞ adasına 36 ton bomba 

Irak’ta görev yapan ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Dicle Nehri üzerinde yer alan ve terör örgütü DEAŞ mensupları tarafından kontrol edilen küçük bir adaya hava saldırısı düzenledi.

Koalisyon güçleri tarafından yapılan duyuruda F-15 ve F-35 savaş uçaklarının DEAŞ’ın kontrolünde olan adaya 36 ton bomba atıldığı belirtildi. Bağdat yakınlarında yer alan Qanus Adası’nı hedef alan bombardımanın geçtiğimiz salı günü düzenlendiği aktarıldı.

BM’DEN SAVAŞ SUÇU RAPORU

Öte yandan Birleşmiş Milletler’in açıkladığı rapora göre Amerika önderliğindeki koalisyon güçlerine ait uçaklar, Suriye rejimine ait uçaklar ve Rus uçakları Suriye’deki bombardımanlarda savaş suçu işlemiş olabilirler.

Raporda hava saldırılarında birçok uyarının yerine getirilmediği ve çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olunduğuna dikkat çekildi.

BM Suriye Soruşturma Komisyonu’nca hazırlanan 21 sayfalık raporda Suriye’de 9’uncu yılına giren savaş nedeniyle 13 milyondan fazla Suriyeli’nin evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

Suriye içerisindeki kişilerin de mülteci kamplarında son derece olumsuz koşullarda yaşadıklarına dikkat çekilen raporda, El Hol kampında yaklaşık 70 bin kişinin insanlık dışı şartlarda yaşamak zorunda kaldıkları, son olarak 350 çocuğun önlenebilir nedenlerle hayatını kaybettiğine dikkat çekildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X