‘DEAŞ celladına’ hapis istemi

Hatay’da terör örgütü DEAŞ soruşturması kapsamında tutuklanan ve örgüt içerisinde “cellat” olarak görev yaptığı belirtilen Suriye uyruklu kişi hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

‘DEAŞ celladına’ hapis istemi

Geçen ay yasa dışı yollarla Türkiye’ye geçmeye çalışırken yakalanıp tutuklanan Mahmoud Alalewe (28) hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısınca “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, sanığın terör örgütü DEAŞ içinde “cellat” olarak görev yaptığı belirtildi.

Sanığın Yunanistan’a gitme arayışında olduğunun da aktarıldığı iddianamede, sanığın ifadesine de yer verildi.

Mahmoud Alalewe, Suriye’de tatlıcılık yaptığını belirterek, “Öz kardeşim Ahmet 2015 yılında Suriye’de DEAŞ içerisinde faaliyet yürütürken hayatını kaybetti. Ömer isimli kardeşim ise geçmiş tarihlerde DEAŞ’a katılmıştı. Daha sonraki süreçte ailem tarafından kurtarıldı. Ayrıca eşim ve eşimin kardeşleri ile annesi halen DEAŞ içerisinde faaliyet yürütmektedir.” ifadesini kullandı.

Suriye’nin Deyrizor bölgesinde örgüt adına faaliyetler yürüttüğünü anlatan Alalewe, örgüt içerisinde yemekhane bölümünde çalıştığını söyledi.

Örgüt içerisinde “Ebu İlef” kod ismini kullandığını anlatan Alalewe, eşinin annesinin örgüt içerisinde halen iç istihbaratçı olarak görev yaptığını itiraf etti. Alalewe, şu ifadeleri kullandı:

“Kayınvalidem, gördüğü, duyduğu şeyleri DEAŞ’a bildirmekteydi. Eşimin kardeşleri de halen örgüt içinde silahlı faaliyet yürütmekte. Eşimden ayrıldıktan sonra Haseke bölgesine gittim. Kaynanam beni ‘DEAŞ içerisinde savaştı’ diye El Nusra’ya şikayet etmiş ve El Nusra beni yakaladı. Sorguya aldılar ve DEAŞ ile alakalı bende bir şey bulamayınca serbest bıraktılar.”

Ardından bir tanıdığıyla irtibata geçip Türkiye’ye, oradan da Yunanistan’a geçme planı yaptığını belirten Alalewe, bu sırada yakalandığını söyledi.

Sanığın yargılanmasına gelecek günlerde başlanacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X