DEAŞ’ın ‘punk’ gelini öldürüldü

İngiliz basını, ‘beyaz dul’ ismiyle de tanınan punkçı DEAŞ üyesi Sally Jones’un öldürüldüğünü öne sürdü.

DEAŞ’ın ‘punk’ gelini öldürüldü

İngiltere’de eski punk kimliğiyle tanınan ve bir DEAŞ militanıyla evlenmek için bir çocuğunu geride bırakarak Suriye’ye giden Sally Jones’un öldürüldüğü öne sürüldü.

The Sun gazetesi, DEAŞ militanı Cüneyd Hüseyin ile evlenmek için Suriye’ye kaçan ve burada örgüte katılan eski punkçı İngiliz Sally Jones’un ABD’ye ait İnsansız Hava Aracı (İHA) ile öldürüldüğünü iddia etti.

İngiltere istihbarat servisinden bir kaynağa dayandırılan haberde Jones ile oğlunun haziran ayında Rakka’ya kaçmaya çalışırken Suriye’nin Irak sınırı yakınlarında İHA ile öldürüldüğü belirtildi.

Amerikalı yetkililer ise sahadan DNA örneği alınamayacağı için ölüm haberini yüzde yüz teyit edemediklerine ancak Jones’un öldüğüne dair ‘güvenlerinin tam olduğunu’ belirtti.

​The Sun’ın haberine göre hedefler arasında yer almasa da Jones’un 12 yaşındaki oğlu Jojo’nun da öldüğü sanılıyor.

 

DEAŞ’a katılmadan önce bir punk rock grubunda şarkıcı olan Jones, Müslüman olduktan sonra adını Ümmü Hüseyin olarak değiştirmiş ve terör örgütü adına çalıştığı gerekçesiyle BM’nin yaptırım listesine alınmıştı.

 

Rakka’da örgüte militan devşirdiği bilinen ve Pentagon’un ‘ölüm listesinde’ bulunan 49 yaşındaki Jones’un bir arkadaşı, son olarak “İngiltere’ye dönmek istiyor ama artık bir asker eşi olduğu için DEAŞ onu engelliyor. Bana, ülkesine dönmek istediğini söyledi” demişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X