Dede mirası tarlaları işledikleri için hapse girecekler 

Mustafakemalpaşa, Taşpınar köylüleri büyük bir mağduriyet içerisinde. 200 yıllık köyde yaşayan vatandaşlar, dedelerinden kalan ve 2B kapsamına alınmadığı tarlaları işledikleri için cezaevine girme tehdidiyle karşı karşıya.

Dede mirası tarlaları işledikleri için hapse girecekler 

2B kapsamına alınmayan bu arazilerin orman vasfını yitirmediği gerekçesiyle 2 kişi 9 ay hapse mahkum edilirken, 8 köylü hakkında da işlem yapıldı. Bu 8 köylü de cezaevine girecekleri günü bekliyor. 3 bin nüfuslu köyde 2 bin 500 kişinin cezaevine girme riski taşıyor.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Serda Tandoğan Kuru’yla birlikte Taşpınar köyünü ziyaret etti. Taşpınar köylülerinin büyük bir mağduriyet içerisinde olduğunu belirten Aydın, “Alın teriyle, emeğiyle sabahın erken saatlerinde kalkıp akşama kadar çalışarak rızkını çıkartan, vatanına, memleketine katkı sağlayan ve ailesine bakan insanlar mağdur.

Bir yanlışlık varsa bile devletin hemen ‘Seni hapse atıyoruz’ demesi ya da yüksek miktarda para cezası kesmesi doğru değil. Vatandaşın dededen kalan yerlerini 2B kapsamına alarak belli bir bedel karşılında satın almasının yolu açılmalı. Orman Bakanlığı’nı ve Adalet Bakanlığı’nı göreve çağırıyoruz. Bunun için kendi vatandaşını hapse atmakla bu işler olmaz. Bu konunun takipçisi olacağız. En kısa sürede bu yanlıştan dönüleceğine inanıyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X