Defter-Beyan Sistemi kullanan mükellefler dikkat

Vergisel işlemlerin elektronik ortamda kayıt altına alınması amacıyla geliştirilen Defter-Beyan Sistemi dışında tutulan defterler ve gönderilen beyannameler dikkate alınmayacak.

Defter-Beyan Sistemi kullanan mükellefler dikkat

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan 3 ayrı Vergi Usul Kanunu genel tebliği, Resmi Gazete’de yayımlandı. İlk tebliğde, Defter-Beyan Sistemi’ne ilişkin uygulama detayları yer aldı.

Buna göre, Defter-Beyan Sistemini kullanmak zorunda olan mükelleflerin, sistemi kullanmaya başlayacakları takvim yılından önceki ayın son gününe kadar ‘www.defterbeyan.gov.tr’ adresi üzerinden veya gelir vergisi yönünden bağlı oldukları vergi dairesi aracılığıyla başvuru yapması gerekiyor. Mükellefler, Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi imzaladıkları meslek mensupları aracılığıyla da başvuru yapabilecek. Defter-Beyan Sistemi üzerinde tutulan defterlerin ayrıca kağıt ortamında saklanmasına gerek bulunmayacak. Mükellefler sistem haricinde kağıt veya elektronik ortamda kayıt ve defter tutmaları halinde, hiç kayıt ve defter tutmamış sayılacakları gibi Defter-Beyan Sistemi dışından gönderecekleri beyannameler hiç verilmemiş kabul edilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X