‘Değişim öğretmenlerle başlayacak’

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından düzenlenen ‘Okul Dışı Öğrenme Ortamları Çalıştayı’ Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi. 

‘Değişim öğretmenlerle başlayacak’

Çalıştaya katılan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, projenin 2023 Vizyon belgesinin yansımalarının biri olduğunu ifade ederek, “Eğitime bakışımızın ne olduğunu doğru algılamamız gerekiyor. Öğretmenler, çok hassas ve önemli bir konumda. Vizyon belgesinin uygulanması Ankara merkezinden aşağıya doğru olmayacak.

Sınıfta öğretmenlerle başlayacak. Etkiyi biz hissedeceğiz ve değişim böyle gerçekleşecek. Sizin işinizi kolaylaştırma adına bakanlığımızın yaptığı küçük dokunuşlar var. Ezberleyen değil, bilgiyi bilinç haline beceri haline dönüştüren ve yorumlayabilen bir bilince sahip bir nesil hedefliyoruz.

‘Okulum Bursa’ projesi de bunlardan biri. Türkiye geneline baktığımızda, bu noktada biz çok şanslı bir kentiz. Çünkü Bursa’yı bilmek, Türklerin Anadolu’da yaşama sürecini bilmekle neredeyse eşdeğer. Bursa’yı bilmekle, Roma medeniyetini belli oranda anlayabilmek mümkündür. Bursa’yı bilmek, Cumhuriyet tarihini bilmektir aynı zamanda. Bursa’yı bilmek, Türkiye’nin sanayi gelişimini aktarabilmek demektir” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X