Demirtaş tahliye olabilir

Cezaevinde tutuklu yargılanan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı Aydın Erdoğan, Ankara 20’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği tahliye kararından sonra müvekkilinin serbest bırakılması önünde hiçbir engel kalmadığını söyledi.

Demirtaş tahliye olabilir

Avukat Erdoğan, Demirtaş’ın Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılandığı dosyada mahkemenin 2 Eylül günü tahliye kararı verdiğini; savcılığın ‘yeniden tutuklama’ talebiyle itirazının da bir üst mahkeme olan 20’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce reddedildiğini anımsattı. ‘‘Bundan sonra Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde kalması için bir sebep kalmadı” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: ‘‘Bilindiği üzere Demirtaş’ın daha önce bir konuşmasından dolayı aldığı 4 yıl 8 aylık bir cezası vardı. O cezanın karşılığını halihazırda yatmış bulunuyor. Yani bugün Türkiye’de mevcut yürürlülükteki yasalara göre şu anda ona verilen cezasını yatmış durumda. Bazı bürokratik işlemler var, gecikmeler oluyor. Bizim elimizde olmayan nedenler, bizim tam olarak bilemediğimiz nedenler var. Ama her an Demirtaş’ı dışarıda özgür olarak görme şansımız var artık. Şu anda bir engel kalmadı.”
Avukat Aydın Erdoğan, Demirtaş’ın durumunun birkaç gün içerisinde açıklığa kavuşacağını vurguladı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X