‘Denetimsiz inşaat bir mahalleyi sokakta bıraktı’

Mollaarap’ta geçen hafta meydana gelen heyelanın yaşandığı bölgeye giderek incelemelerde bulunan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, mahalle sakinlerinin tedirgin olduğunu ve belirsizliğin giderilmesi gerektiğini söyledi. 

‘Denetimsiz inşaat bir mahalleyi sokakta bıraktı’

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Mollaarap Mahallesi’nde okul inşaatı sebebiyle meydana geldiği iddia edilen heyelan bölgesine giderek incelemelerde bulundu.

Mahalle sakinlerini de dinleyen Aydın, 2018 yılının başında da meydana gelen heyelanın ardından bölgede hiçbir önlem alınmadığını ileri sürdü. 

“BELİRSİZLİK GİDERİLMELİ”…

Mollaarap’ta 15 ayda 2 kere meydana gelen heyelanların da inşaat sırasında yapılan hatalardan ve denetimsizliklerden dolayı bölgede toprak kaymasını tetiklediği iddialarını dile getiren Aydın, can kaybı yaşanmamasının tek tesellileri olduğunu söyledi.

Aydın şunları söyledi:

“Yapılan incelemelerin sonuçlarını bekleyen mahalleli tedirgin. Belirsizliklerin bir an önce giderilerek gerekli önlemlerin alınmasını istiyorlar. Evlerinden çıkıp çıkmama konusunda yapılan bazı uygulamalar akıllarında soru işareti kalmasına sebep olmuş. Mesela evlerin kapısına ‘Girilmesi Tehlikelidir’ uyarısı yazılıyor ancak görüyoruz ki 7 katlı bir binanın inşaatı devam ediyor. Evlere girilmesi sakıncalıdır deniyor ama Hünkar Köşkü hala halka açık. Burada yaşayan vatandaşlarımız da bu çelişkilerden rahatsız. Bu inşaatın da derhal durdurulmasını ve Hünkar Köşkü’nün de gerekli önlemler alınana kadar kapatılmasını istiyorlar” şeklinde konuştu.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X