Depoda kalan patates için teşvik talebi

Nevşehir başta olmak üzere, Sivas, Kayseri, Niğde’nin yanı sıra Türkiye’nin farklı bölgelerinde üretilerek, pazarlama sürecinde depolanması için Kapadokya’ya gönderilen patatesler, yılbaşından sonra sevkiyatların yavaşlaması nedeniyle depoda kaldı.

Depoda kalan patates için teşvik talebi

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Salih Çelikbaş, Nevşehir’deki kayadan oyma doğal soğuk hava depoları ile Niğde’deki depolarda bekleyen yaklaşık 600 bin ton patatesin kısa sürede ihraç edilmesi gerektiğini söyledi. Ürünün mart ayı sonuna kadar dayanabileceğini dile getiren Çelikbaş, aksi halde çimlenme ve bozulmadan dolayı çiftçinin binlerce ton patatesi çöpe atmak durumunda kalacağını ifade etti. Çelikbaş, ihracat teşvikinin çıkması halinde üretici mağduriyetinin giderileceğine inandığını belirterek, ”Patates, hasat döneminde 80 kuruş ila 1 lira arasında satılıyordu. Ardından depoya konulan ürün yılbaşına kadar 50 kuruş ila 80 kuruşa satıldı. Yılbaşından sonra ihracat zayıfladı. Depoda kalan patates şimdi 30 ila 60 kuruş arası satılıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X