Depresyonu yenen moleküle ödül   

Prof. Dr. Sinan Çavun, ‘Gly-Gln’in depresyonda kullanımı’ konulu araştırmasıyla; Türkiye’nin Sağlık Ödülleri ‘Yılın İlaç Endüstrisi Ödülleri’ başlığı altında ‘Ar-Ge/ İnovasyon Uygulaması’ dalında birincilik ödülüne layık görüldü.   

Depresyonu yenen moleküle ödül   

ÜZERİNDE 10 YILDIR ÇALIŞTI…

Sağlık sektörü profesyonelleri ve paydaşlarının yer aldığı web sitesine üye 15 bin hekimin oylarıyla verilen ‘Doktorclub Awards 2018′ birincisi olan Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Prof. Dr. Sinan Çavun, ödülünü; İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahaüddin Çolakoğlu’ndan aldı.

Çavun, çağın en büyük vebası olarak bilinen depresyona bir umut olabilmek adına 10 yıldır çalışmaların devam ettiğini belirterek, deney hayvanları aşamasının tamamlandığını söyledi. Çavun, “Bundan sonra ilaç firmalarıyla birlikte klinik aşamanın da tamamlanmasıyla Türkiye’den bir ilaç modülünü dünya tıbbına adamaktan büyük mutluluk duyacağım” dedi. Çavun ve ekibinin çalışması, ‘Mutluluk hormonu’ olarak bilinen ‘B-endorfin’in yakımı sırasında ortaya çıkan ve vücutta sentez edilebilen (Glycyl-glutamine) Gly-Gln’in depresyon tedavisindeki etkisini ispatlamıştı. Klinik deneyler aşamasındaki çalışmaya Avrupa ve ABD patenti de alınmıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X