Derbide gülen taraf Beşiktaş oldu

Spor Toto Süper Lig`in 12. haftasında Beşiktaş, Trabzonspor`u Veli Kavlak, Demba Ba ve Cenk Tosun`un golleriyle 3-0 yenerek zirvedeki yerini korudu.

Derbide gülen taraf Beşiktaş oldu
Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Beşiktaş, Trabzonspor’u Veli Kavlak, Demba Ba ve Cenk Tosun’un golleriyle 3-0 mağlup etti.
 
Zirvedeki yerini korudu
 
Spor Toto Süper Lig’de 12. hafta mücadelesinde Trabzonspor’u Konya’da 3-0 yenen Beşiktaş, zirvedeki yerini korudu.
 
Süper Lig’in 11. haftasını 23 puanla lider geçen siyah-beyazlı ekip, teknik direktör Ersun Yanal ile çıkışa geçen bordo-mavili ekibi Konya Büyükşehir Torku Arena’da konuk etti. Stadı yeniden yapıldığı için bu sezon iç saha maçlarını farklı sahalarda oynayan siyah-beyazlılar, lig tarihindeTrabzonspor ile ilk kez Konya’da karşı karşıya geldi.
 
Ligde Trabzonspor’u 3-0 yenmesiyle son 4 maçını kazanan Beşiktaş, 26 puanla liderliğini sürdürdü. Yanal’ın başına geçmesiyle yükselen performansıyla dikkati çeken bordo-mavili ekip deplasmandan eli boş döndü.
 
Demba Ba, oynadığı son 6 resmi maçı boş geçmedi
 
Senegalli futbolcu Demba Ba, zorlu mücadelede siyah-beyazlı takımın gol için yine en önemli kozu oldu.
 
Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi’nde son 5 maçta rakip fileleri havalandıran Demba Ba, ligin en az gol yiyen ekibi Trabzonspor karşısında da seriyi sürdürdü.
 
6. resmi maçını da boş geçmeyen Demba Ba, Trabzonspor maçında attığı bir gol ile bu sezon Beşiktaş formasıyla 16 gole ulaştı.
 
“Dört Büyükler” arasındaki ilk golü
 
Maçın 21 dakikasında attığı golle takımına 2 farklı üstünlüğü getiren Demba Ba bu sezon “Dört Büyükler” arasında oynanan karşılaşmada ilk golünü attı. Demba Ba attığı golle bu sezon ilk kez büyük maçta gol atma mutluluğu yaşadı.
 
Tolga Zengin ligde ilk maçına çıktı
 
Yaşadığı sakatlık nedeniyle bir süre takımdan ayrı kaldıktan sonra Sarıyer ile hafta içinde yapılan Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde takıma dönen kaleci Tolga Zengin, teknik direktör Slaven Bilic’in görev vermesiyle eski takımı Trabzonspor’a karşı forma giydi. Zengin, bu maçta kalesini gole kapatarak, takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.
 
119. kez karşı karşıya geldiler
 
Beşiktaş ile Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig maçıyla 119. kez karşı karşıya geldi. 11 Ekim 1973 tarihinde Trabzonspor’un 2-0 galibiyetiyle başlayan 41 yıllık rekabette geride kalan 118 karşılaşmanın 47’sini Beşiktaş, 42’sini Trabzonspor kazandı, 29 maçta ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Siyah-beyazlıların toplam 155 golüne, bordo-mavililer 127 golle karşılık verdi.
 
Süper Lig’in 11. haftasını 23 puanla lider geçen siyah-beyazlı ekip, teknik direktör Ersun Yanal ile çıkışa geçen bordo-mavili ekibi Konya Büyükşehir Torku Arena’da konuk etti. İstanbul’da oynadığı maçlarda taraftar anlamında istediği desteği bulamayan Beşiktaş’ı taraftarı Konya’da yalnız bırakmadı. Beşiktaş taraftarı stadın büyük bir bölümünü doldurdu.
 
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu müsabakayı protokol tribününde izledi.
 
Beşiktaş’ta 3 değişiklik
 
Beşiktaş, 11. haftada karşılaştığı Kardemir Karabükspor müsabakasından 3 değişiklikle maça çıktı. Tolga Zengin, Olcay Şahan, Ramon Motta Trabzonspor maçında sahadaki yerlerini aldı.
 
Beşiktaş, Trabzonspor maçına; Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Sosa, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Demba Ba, Olcay Şahan, Hutchinson, Pedro Franco, Ersan Gülüm, Ramon Motta 11’i ile mücadele etti.
 
Trabzonspor ise Gençlerbirliği maçındaki kadrosunu korurken, Fatih Öztürk, Bosingwa, Belkalem, Papadopoulos, Musa Nizam, Medjani, Özer Hurmacı, Mehmet Ekici, Yusuf Erdoğan, Sefa Yılmaz, Cardozo 11’i ile sahada yer aldı.
 
Trabzonspor taraftarı yok
 
Tarihinde ilk kez Konya’da Beşiktaş ile karşılaşan Trabzonspor, taraftar desteğinden yoksun mücadele etti.
 
“Dört Büyükler” olarak adlandırılan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un kendi aralarında yaptıkları anlaşma gereği deplasman takımı taraftarına uygulanan yasak nedeniyle bordo-mavili taraftarlar Konya’da takımlarını destekleyemedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X