Dericilerin gözü Güney Kore  pazarında

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, sektör olarak yılda yaklaşık 6,5 milyar dolarlık deri ithalatının yalnızca 38 milyon dolarını Türkiye’den karşılayan Güney Kore pazarına yöneldiklerini söyledi.

Dericilerin gözü Güney Kore  pazarında

Zandar, Türkiye’nin deri ihracatında ayakkabının etkisiyle yılın 6 ayında yüzde 17’lik bir artış olduğunu belirtti. İhracatı artırmak için yeni pazarlara yöneldiklerine dikkati çeken Zandar, bu kapsamda batıda İngiltere, doğuda ise Güney Kore’yi hedef pazar olarak belirlediklerini vurguladı. Özellikle Güney Kore’deki pazarın büyüklüğüne işaret eden Zandar, ‘’Güney Kore ile aramızda Serbest Ticaret Anlaşması var.

Bu da Asya ülkeleri arasında ekonomik anlamda tek anlaşma diyebiliriz” dedi. Güney Kore’nin dış ticaret fazlası verdiğini ancak deride ithalata bağlı olduğunu dile getiren Zandar, şöyle devam etti: ‘’Ayakkabıda 2018 ithalatı 3 milyar dolar. Türkiye’den sadece 960 bin dolarlık alım yapmış. Deri konfeksiyon da ise 57 milyon dolar ithalat yapıyor biz 7 milyon ihracat yapmışız. Yılda yaklaşık 6,5 milyar dolarlık deri ithalatı gerçekleştiren Güney Kore, bunun yalnızca 38 milyon dolarlık bölümünü Türkiye’den karşılıyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X