`Devleti yönetmek kolaydır`

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Dünyanın en kolay işi devleti yönetmek. Devlette her şeyin hukuku, kuralı vardır. Yeter ki aklınızı kullanın“ dedi.

`Devleti yönetmek kolaydır`
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde, partisinin Ankara bölge toplantısında konuştu.
 
Devleti yönetmenin dünyanın en kolay işi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, ”Devleti yönetmekte aklınızı kullanırsanız bütün sorunları çözersiniz” dedi.
 
Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:
  
”Dünyanın en kolay işi bir devleti yönetmektir. Diyeceksiniz ki nasıl? Devlette her şeyin hukuku vardır kuralı vardır. BDDK kanunu vardır, Merkez Bankası kanunu vardır. Her şeyin kuralı vardır. Siyaset o kurumların görevlerini yapmalarını sağlamaktır.
 
Ama Kamu İhale Kurumu’na müdahale edip bizim yandaş köşede bekliyor ihaleyi buna ver dersen devleti iyi yönetmezsin. Çünkü ne yapacak oradaki bürokrat bütün kanunları çiğneyecek. Düşünüyor bakan götürüyor başbakan götürüyor benim günahım ne diyor. Onun için ayakkabı kutularına istifliyor.
 
Devleti yönetmekte aklınızı kullanırsanız bütün sorunları çözersiniz. Danışarak ortak aklı egemen kılarak. Bakanlar Kurulu bunun için vardır zaten.”
 
 
HÜKÜMETE İŞ KAZALARI TEPKİSİ
 
Kılıçdaroğlu’nun gündeminde Ermenek’te yaşanan maden kazası da vardı. CHP Lideri, hükümeti “iş kazaları” üzerinden şu sözlerle eleştirdi:
 
”İş cinayetleri oluyor, insanlar ölüyor. 301 insan ölüyor. 18 kişi hayatını kaybediyor. Soru şu; neden Türkiye’de bu kadar büyük iş cinayetleri oluyor? Efendim bizim kömürümüz var kömür çıkarmak için yapıyoruz bunu. Yer altına indiysen artık ölümü göze alacaksın. İyi de benim insanım ölmeyi göze alıyor da neden Almanı, Fransızı, Hollandalı neden göze almıyor da benim insanım göze alıyor?
 
Son 30 yılda Almanya’da ölen işçi sayısı 3. Türkiye’ye bakın. Böyle bir şey olabilir mi? Bizim insanımız günahkar mı onun için mi ölüyor? Alın teri için çocuğuna ekmek götürmek için gidiyor o yerin altına. Neden ölüyorlar?”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X