Diplomatların ‘özel’ vizelerini iptal etti

Suriye hükümeti, başkent Şam’ı düzenli olarak ziyaret eden Avrupalı diplomatlara sınırsız giriş çıkış hakkı tanıyan ‘özel’ vizeleri iptal etti.

Diplomatların ‘özel’ vizelerini iptal etti

Avrupalı diplomatlar, çok giriş çıkışlı vizelerinin ocak başı itibarıyla kendilerine bilgi verilmeden tek taraflı iptal edildiğini belirtti.

Diplomatların bundan sonraki seyahatlerinde her bir ziyaret için yeniden başvurmalarının istendiği kaydedildi. Avrupalı üst düzey diplomatlar, Şam yönetiminin söz konusu uygulama ile Batılı ülkeleri Şam’daki büyükelçiliklerini yeniden açmaya zorlama amacı taşıdığını öne sürdü.

LAZKİYE’DE PATLAMA 

Bu arada ülkenin kıyı şehri Lazkiye’de bombalı saldırı düzenlendi. Bir araçta meydana gelen patlamada şoförün hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırıda 4 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Ayrıca güvenlik birimleri ikinci bir saldırının gerçekleşmeden önce patlayıcıların imha edildiğini aktardı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X