‘Diriliş’li kutlama

İznik’in Osmanlı Devleti tarafından fethinin 687. yıldönümü törenle kutlandı. Fetih kutlamaları, Orhan Gazi’nin 1331 yılında İznik’e girdiği Yenişehir Kapı’dan fetih selasıyla başladı.

‘Diriliş’li kutlama

HAYRİ ŞEN

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fetih töreninde İznik Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde Atatürk Caddesi’nden eski belediye binası önüne kadar kortej eşliğinde yüründü. Atlı birlikler ve Geleneksel Okçuluk Kulübü de korteje eşlik etti.

Törene AK Parti Bursa Milletvekilleri Zekeriya Birkan, İsmail Aydın, İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse, Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncuları Cemal Hünal (Ares), Nurettin Sönmez (Bamsı) ve vatandaşlar katıldı.

Fetih kutlamasında konuşan Belediye Başkanı Osman Sargın, ‘İznik Türkiye’nin temellerinin atıldığı bir yerdir. Anadolu Selçuklu Devleti büyür gelişir taki Bizans’ın burnuna kadar yani Marmara Denizi’nin kenarına kadar hükümranlığını ilan eder. Öyle güçlenmiştir ki, Bizans tekfurlarının dahi atanmasında söz sahibi olumuştur’ dedi. 
AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan da yaptığı konuşmada, İznik’in sadece Bursa için değil, tüm dünya için önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

 Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncuları, Cemal Hünal (Ares) ve Nurettin Sönmez de (Bamsı) birer konuşma yaptı. Sönmez, ‘Büyüklerimiz İznik’in tarihini anlattılar. Şunu vurgulamak istiyorum, bizler böyle büyük bir tarihin ve ecdadın torunlarıyız. Bu değerleri ve kuvveti kanımızda ihtiva ediyor ve yaşıyoruz’ dedi.

 Hünal ise, ‘İznik bizim kültürümüzün önemli bir dayanağı. Ayakta tutmak ve manevi değerlerini taşımak, sizin boynunuzun borcu. Gençlere sesleniyorum, özellikle modern zamanlarda kendinizi çok fazla batının verdiği hediyelere kaptırmayın. Bugün geleneksel okçuluk kulübünüz var.

Geleneksel ata sporlarınızı öğrenin. Bizleri buralara getiren temel değerlerin altında bu ata sporlarımız var. Onları yüceltelim’ diye konuştu.
Mehteran konseri ile devam eden fetih şöleni okçuluk kulübü üyelerinin gösterisi ile son buldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X