Diş ağrısına doğal çözüm!

İnsanoğlunun hissettiği en dayanılmaz ağrılardan biri diş ağrısı çok çeşitli etkenlerle gerçekleşebileceği için derhal bir diş hekimine başvurulması gerekiyor. Ancak diş hekimine gidinceye kadar ağrıyı hafifletmek için bazı çözüm önerileri bulunuyor.

Diş ağrısına doğal çözüm!

Müthiş bir acı hissedilmesine yol açan diş ağrısı çok çeşitli etkenlerle gerçekleşebileceği için derhal bir diş hekimine başvurulması gerekiyor.

Ancak diş ağrısının gece girdiği durumlarda, acıyı biraz olsun hafifletmek için yapılması gereken bazı doğal çözümler var. İşte detaylar… 

DİŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

Diş fırçalamak: Dişleri fırçalamak, çürüğe sıkışmış ve ağrıya neden olan besinleri uzaklaştırmaya yardımcı olur. Dişlerin diş ipi ile temizlenmesi ve fırçalama ağrının azalmasına neden olur.

Sirkeli su ve tuzlu su gargarası: Bu yöntem diş ağrılarını kısmen uyuşturur. Dişi bakterilerden temizler ve şişlikleri azaltır. Diş eti ve açık diş çürüklerine dezenfektan etkisi vardır.

Ağrı kesici kullanmak: Diş hekiminizin önerisiyle, kullanım şartlarına uyarak ağrı kesici almanız ağrınızı belirli bir süre için giderebilir.

Karanfil yağı veya kuru karanfil: Karanfil, yüzyıllardır enfeksiyonu tedavi etmede kullanılır. Diş ağrısına iyi gelen karanfil yağı anestezik ve antiseptik özelliklere sahiptir. Eugenol denilen güçlü bir madde içerir. Bakteri öldürmeye yarayan bu madde diş macunlarında da vardır. Kuru karanfil ağrıyan bölgeye konup bekletilirse o bölgeyi uyuşturarak ağrı hissini azaltır. Ayrıca antibakteriyel özelliğinden dolayı çürük dişin çevresindeki zararlı bakterilere etki eder. Dişe kesinlikle aspirin, kolonya, alkol gibi maddeler uygulanmamalıdır.

Buz tedavisi: Ağrıyan diş bölgesine soğuk kompres uygulaması ya da soğuk su ile ağzı çalkalama geçici olarak ağrıyı hafifletebilir.

Sıcak kompres: Buz uygulamasının tam tersi olarak; ağrıyan diş bölgesine sıcak kompres uygulaması ya da sıcak su ile ağzı çalkalama geçici olarak ağrıyı giderebilir.

Gece oluşan diş ağrılarında; yatar durumda olmak ağrıyı artıracağından yastık yükseltilebilir.

Sarımsak: Sarımsağı ezip, ağrıyan bölgeye sürdüğünüzde ağrınızda hafifleme olabilir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X