Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e kınama

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin kötü muamelesi sonucunda Filistin Bakanı Ziad Ebu Ayn’ın hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak İsrail’in şiddetle kınandığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e kınama

Dışişleri Bakanlığı, Filistin’in yasa dışı yerleşimlerden ve Ayrım Duvarı’ndan Sorumlu Bakanı Ziad Ebu Ayn’ın Batı Şeria’da Filistinlilerle İsrail işgal güçleri arasında yaşanan çatışma sırasında hayatını kaybetmesiyle ilgili, “İsrail askerlerinin kötü muamelesi sonucunda yaşandığı bildirilen olaydan dolayı İsrail’i şiddetle kınıyor ve olayın tarafsız ve kapsamlı bir biçimde soruşturularak sorumlularının adalet önüne çıkarılmasını bekliyoruz”

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bu üzüntü verici olayın İsrail’in Filistin topraklarında süregiden işgalinin bir sonucu olduğu belirtilerek, “Ziad Ebu Ayn’ın bugün Batı Şeria’da Filistinlilerle İsrail işgal güçleri arasında yaşanan çatışma sırasında hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bu elim günde Filistin halkının acısını yürekten paylaşıyoruz” denildi.

 

Açıklamada, İsrail’in, işgal altındaki Filistin topraklarında sürdürdüğü yasa dışı yerleşim faaliyetleri, inşa ettiği ayrım duvarı, keyfi tutuklamalar, abluka ve diğer insanlık dışı uygulamalarıyla Filistin halkının temel hak ve özgürlüklerini ağır bir şekilde ihlal ettiği ve Filistinlilerin yıllardır kendi ana yurtlarında her türlü kötü muameleye maruz kalmalarını ve topraksız, devletsiz bırakılmalarını kabul etmenin hiçbir şekilde mümkün olmadığı kaydedildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

” İsrail askerlerinin kötü muamelesi sonucunda yaşandığı bildirilen olaydan dolayı İsrail’i şiddetle kınıyor ve olayın tarafsız ve kapsamlı bir biçimde soruşturularak sorumlularının adalet önüne çıkarılmasını bekliyoruz. İsrail’in Filistin topraklarındaki barbarca eylemlerini bir an önce durdurması gerekmektedir. İsrail’in, gerçek güvenliğinin Filistin halkını baskı altında tutmaya çalışmak yerine bölgede adil ve kalıcı bir barışın sağlanmasıyla elde edebileceğinin idrakine varmasının zamanı gelmiştir. İki devletli barış vizyonu çerçevesinde işgale bir an önce son verilerek, Filistinli kardeşlerimizin hak ettikleri, güvenli, istikrarlı ve müreffeh yaşama kavuşmalarını temenni ediyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X