Dışlanmak epilepsi tanısını zorlaştırıyor

Epilepsi hastalarının sosyal hayatta dışlanması ya da ötekileştirilmesinin verdiği sıkıntılar nedeniyle bu tanının belirlenmesi zorlaşıyor.

Dışlanmak epilepsi tanısını zorlaştırıyor

Bilim insanları, epilepsi hastalığı ve tanıyı zorlaştıran durumlar hakkında yaptıkları araştırmada, hastaların sosyal hayatlarında dışlanmalarının tanıyı ortaya koymada güçleştirici etken olduğunu belirttiler.
 

Epilepsinin beynin elektriksel bir bozukluğu olduğunu söyleyen uzmanlar, bu rahatsızlıkta beynin bir bölgesini ya da tamamını ilgilendiren, anormal bir elektriksel aktivite ortaya çıktığını söylüyorlar.
 

Bunun sonucunda bazı belirtilerin baş gösterdiğinin altını çizen bilim insanları şunları kaydediyorlar: “Bu belirtiler, kişinin bilincinin kaybolması ve vücudun bir tarafında ya da her tarafında kasılma olması şeklinde kendini gösteriyor. Bu sırada hastanın dilini ısırması, idrar kaçırması gibi semptomlar oluşuyor. Temel mekanizma olan beyinde, anormal bir elektriksel aktivite ve bu aktivitenin yayılması şeklinde gelişmeler oluyor. Sonuçta, epilepsi hastalığı nedeniyle karşılaşılan ötekileştirme hastaların kendilerini ifade etmesini ve bu tanının ortaya çıkmasını engelliyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X