Doğa harikası şelaleyi çöplüğe çevirdiler

Türkiye’nin en güzel kent ormanlarından birisi olan ve Küreklidere Şelalesi’ni barındıran Uludağ’ın eteklerindeki doğal güzellik, günübirlikçi ve piknikçilerin duyarsızlığı sebebiyle çöplüğe döndü. 

Doğa harikası şelaleyi çöplüğe çevirdiler

Ziyaretçi akınına uğruyor ama…

Bursa’nın Yıldırım ve Kestel ilçesi sınırlarında bulunan ve yaklaşık 80 metreden dökülerek toprakla buluşan tabiat harikası Kürekli Şelalesi ziyaretçi akınına uğruyor.

aw445695_05.jpg

Metrelerce yükseklikten akan şelale hafta sonu tatilini hem serinlemek hem de piknik yaparak değerlendirmek isteyen vatandaşlarla dolup taşarken, ziyaretçilerin geride bıraktıkları çöpleri gelişi güzel atmaları ise alanı çöplüğe çeviriyor. 

haber-ici-copluk.jpg

Doğal güzelliği görmeye gelen duyarlı vatandaşlar ise gördükleri manzaraya inanamadı.

Yığılan çöpleri gören vatandaşlar, “Çok güzel bir yer. Böyle bir güzel ortamda çirkin kokular ve görüntülerle karşılaşmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Bize yakışmadığını düşünüyoruz. Yetkililerin buna çare bulmasını diliyoruz. Karşılaştığımız manzara gerçekten içler acısı bir durum. Yetkililerden buraların temizlenmesini ve denetim altında tutulmasını istiyoruz” diye konuştu. 

copluk-002.jpg

Belediye yetkilileri ise düzenli olarak temizlenen bölgede vatandaşı çevreye duyarlılık konusunda uyarırken, vatandaşların gelişi güzel çöp atmamaları yerine, çöp poşetleri kullanarak çöpleri toplama yerlerine bırakmalarını istiyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X