Doğa öğrencileri Mardinli kardeşleri için yollarda

Doğa Koleji eğitimde fark yaratan konseptlerini Mardinli öğrencilerle buluşturmak için önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Doğa öğrencileri Mardinli kardeşleri için yollarda

Doğa Koleji Bahçeşehir 1 kampüsü  öğrencileri, Mardin’deki devlet okuluna ilgi ve yetenek geliştirme derslerinden biri  olan  ”Akıl Oyunları” dersine ait eğitim setleri hazırladı. Doğa öğrencileri bu setleri Mardin’deki kardeşlerine ulaştırdı.

Eğitimin Türkiye’deki Lideri Doğa Koleji, kendine özgü geliştirdiği eğitim müfredatı ve konseptlerini Mardin’e taşıdı. Doğa Koleji Bahçeşehir  1 öğrencileri öğretmenleri  ve okullarının desteklerini alarak  projelerini gerçekleştirdi. 
Öğrenciler gerçekleştirdikleri  sosyal sorumluluk projesi ile Mardin’de bir devlet okuluna Akıl Oyunları dersliğini kurabilmek için eğitim setleri hazırladı. “Eğitim Herkesin Hakkı” diyen Doğa Koleji öğrencileri, Mardinli öğrencileri mutlu etti. 

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle,  öğrencilerinin bu projesinden heyecan duyarak “amacımız 21. Yüzyıla yakışır nitelikli eğitimden daha fazla öğrencinin yararlanmasını sağlamaktır” dedi. 

Doğa öğrencileri tarafından  hazırlanan eğitim setlerini Mardinli öğrencilerle buluşturarak, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak  amaçlandı. Mardin devlet okulunda artık akıl oyunları dersliğine sahip olan öğrenciler, ilgi ve yeteneklerini geliştirebilecekleri bir derslik kazandılar. 

Mardinli Öğrenciler  Mutlu, Doğa Öğrencileri  Huzurlu 

Mardin’deki devlet okuluna akıl oyunları dersliği kurmayı hedefleyen ve bunu başaran öğrenciler, setleri hazırlayabilmek için sponsor buldu.  Öğretmenlerinin de desteğini alan ve Mardin’e akıl oyunları dersliği kurmak için 160 akıl oyunu setini, Mardinli kardeşleriyle buluşturan Doğa öğrencileri huzurlu, Mardin okulundaki 1600 öğrencisi ise mutlu. 

Mutlu çocuk öğrenir, öğrenen birey üretir felsefesi ile hareket eden Doğa Koleji, bunu sadece kendi  kurum öğrencileri için düşünmediğini de bir kez daha gösterdi. Her çocuğa ve her öğrenciye aynı imkanı sunmak için çalışan Doğa Koleji, projelerini sürdürmeye devam edecek.  

Akıl Oyunları Dersi Hakkında

Akıl Oyunları dersi, Doğa Kolejinde ilkokul ve ortaokul kademelerinde çeşitli materyaller kullanarak öğrencilerde  problem çözme yeteneği, takım çalışması, alternatif üretme, parçalardan yeni bütünlere ulaşma ve bir çok üst düzey yeteneğin gelişimini sağlayan derslerden biridir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X