Doğa tutkunları Gelemiç’i keşfetti

Gelemiç Gençlik ve Doğa Şenliği’ne katılan vatandaşlar, heyecan dolu bir hafta sonunun keyfini doyasıya çıkardı.

Doğa tutkunları Gelemiç’i keşfetti

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı, ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’ nedeniyle, ‘19 Mayıs Gençlik Haftası’ etkinlikleri kapsamında, Keles İlçesi’ne bağlı Gelemiç Mahallesi’nde heyecan dolu bir şenlik organize etti.

Bu yıl ilk defa düzenlenen ‘Gelemiç Gençlik ve Doğa Şenliği’, doğal ve kültürel değerleriyle gönülleri fethederken, vatandaşlara heyecan dolu maceralar sundu.

Trekking, rafting, mağaracılık, fotoğrafçılık, bisiklet, spor tırmanış, kamp-karavan ve motosiklet gibi spor branşlarını da kapsayan organizasyon 19 Mayıs Cuma günü Keles Kocayayla’da bulunan kamp alanında kurulan kampta, kamp ateşinin yakılmasıyla başladı. Türkiye’nin farklı illerinden gelen doğaseverler ve doğa sporcularının üç gün geçirdiği kamp alanı aynı zamanda tüm doğa sporları faaliyetlerinin koordine edildiği merkeze dönüştü.

‘Yörüklerin İzinde Doğa Sporları Rotası’

Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke’nin de katılımıyla 20 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilen kahvaltı ikramından sonra, kayıt çadırlarında kayıt yaptıran katılımcılar, altı farklı spor branşında etkinlik yapma şansı buldu.

Gelemiç Mahallesi’nin kırsal turizm alanında önemine değinmek adına Bursa Büyükşehir Belediyesi, Keles Belediyesi ve Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği tarafından oluşturulan ‘Yörüklerin İzinde Doğa Sporları Rotası’nda, trekking ve bisiklet, Gavurini Mağarası’nda mağaracılık, Kocasu’da rafting, Gelemiç Spor Tırmanış Bahçesi’nde spor tırmanışı ve Gelemiç Mahallesi civarında ise fotoğrafçılık faaliyetleri gerçekleştirildi.

Etkinliklerin keyfini çıkaran katılımcılar daha sonra bir araya geldikleri Gelemiç Mahallesi’nde, önce Gelemiç’in eşsiz değerlerini ve yöresel lezzetlerini yakından tanıdı ardından da gezek etkinliğine katılarak yöresel kültürün özgün örneklerini yerinde izleme şansını elde etti.

Gezek programı ile dağ yöresine has gelin alma, köy odası oyunları, halk oyunları ve yöreye özgü hikayelerden derlenen türkülerle keyifli anlar yaşayan katılımcılar, Gelemiç Mahallesi’nde sona eren programın ardından Kocayayla kamp alanına geçti. Farklı spor branşlarında etkinlik alanlarından alınan karelerin yansıtıldığı sunumu büyük bir keyifle izleyen katılımcılar, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen makarna partisinden sonra da kamp ateşinin etrafında günün değerlendirmesini de yaparak keyif dolu anlar yaşadı. 22 Mayıs Pazar günü ise kahvaltının ardından rafting yapan katılımcılar, programın sona ermesiyle Bursa’ya döndü.

Doğaseverler, ‘Gelemiç Gençlik ve Doğa Şenliği’ni organize eden Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X