Doğalgaza indirim var mı?

Rusya’nın doğalgaz fiyatlarına indirim yapmasını değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, daha yüksek bir indirim istediklerini belirterek, “Rusya Devlet Başkanı Putin’in verdiği rakam olumludur” dedi. Yıldız, indirimin tüketiciye yan

Doğalgaza indirim var mı?
Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ziyaretini değerlendirdi.
 
Rusya’dan gelen doğalgaz fiyatlarında indirim kararı alındığını hatırlatan Taner Yıldız, şöyle konuştu:
 
“Toplantılar son derece başarılı geçmiştir. Sayın Putin’in verdiği rakamlar Rusya’nın teklifi olarak olumlu bir adım olarak değerlendirilmiştir. Bizim karşı teklifimiz nihayetlenmemiştir. İstediğimiz rakam onların teklifinin üzerinde. İndirime hakkımız olduğu kanaatindeyim. Daha yüksek bir indirim talebi yaptık.
 
Rusya’nın doğalgazdaki indirim teklifinin tüketiciye yansıması konusunu erken ama çok erken görüyorum. Çünkü BOTAŞ karı üzerinden değil, zararı üzerinden bu müzakereler sürüyor.
 
Doğalgazı aldığımız fiyatın daha altında satıyoruz.”
 
‘JEST DEĞİL’
 
Bakan Yıldız, Putin’in ziyaretinin olduğu gün Akkuyu Nükleer Güç Santrali ÇED Raporu’nun onaylanmasının bir jest olmadığını söyledi.
 
Yıldız, “Bu tarihe denk düşmesi jest olarak algılanabilir” diye konuştu.
 
Taner Yıldız, “Nükleerde önemli bir aşamaya geliyoruz. Oraya bir liman yapılacak, 1 ay içinde ihaleye çıkılacak. Mart ayında liderlerin de katılımıyla orada bir temel atmayı düşünüyoruz” dedi.
 
‘POLİTİKAMIZDA ‘U’ DÖNÜŞÜ OLMAZ’
 
Yıldız, Soma’daki işçi çıkarmaları ve bölgedeki maden ocakları konusunda, “Orada önümüzdeki aylarda yeni devreye girecek olan maden ocakları vardır, işçi kardeşlerimizin oralarda değerlendirilmesi gerekir. Türkiye Kömür İşletmeleri orada kamu eliyle maden işletmeyecektir. Temel politikalarımızdan bir ‘u’ dönüşü olmaz” dedi.
 
Yıldız, Güney Akım Pprojesi’yle ilgili müzakere sürecinin devam ettiğini de dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X