Doğanbey Çavuşoğlu’ndan yardım bekliyor

Doğanbey, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’ndan yardım bekliyor.

Doğanbey Çavuşoğlu’ndan yardım bekliyor

İsmi söylendiğinde akla ilk olarak kentin merkezinde yükselen blokların geldiği Doğanbey, son dönemde gündemden hiç çıkmıyor. Büyük bir nüfusu barındıran bu bölge yoğun yapılaşmanın yanısıra yaşadığı sorunlarla da sık sık gündeme geliyor.

Olay Gazetesi’nde tüm okurların ve tüm Bursalılar’ın sorunlarını aktarabildiği, seslerini duyurabildiği Söz Sizde köşesinde bugün Doğanbey’den gelen bir yardım çağrısı var.

Günay Yumruktay tarafından yönetilen Söz Sizde Köşesi’ne Sinan Kangal adlı okur tarafından gönderilen mektupta Doğanbey’in tarihçesi ve sorunları aktarıldıktan sonra Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na bir çağrı yapılıyor.

Doğanbey nereden nereye?

Sayın Günay Yumruktay, köşenizin adı “Söz Sizde”. Söz bizdeyse ben de sözümü duyurmak istiyorum.

Kiremitçi Mahallesi doğumlu, Doğanbey ile ilgili dernek başkanlığı yapmış birisi olarak Doğanbey konusunda bilgi paylaşmak istedim.

Bursa’nın en eski mahallelerinden olan Kiremitçi, Doğanbey, Tayakadın mahallelerine yıllarca imar izni verilmedi.

Sayın Erdem Saker’in başkanlığı zamanında ilk kez istimlak konusu dile getirildi. Mahalle sakinleri ANAP il binası önünde protestolarda bulundu. Davalar açıldı.

Sayın Erhan Keleşoğlu döneminde MİA (Merkezi İş Alanı) planı ortaya kondu. 8-15 arasında parsel birleşip müteahhitlerle anlaşarak istediği yükseklikte binalar yapılacaktı. İnşaatın m2’si baz alınıyor, yüksekliğe sınır getirilmiyordu. 

Bu plana göre eski Medical Park Hastane binası, Burçin 3-4 binaları, M.Özen-Muti işhanları, Karakaşgil İşhanı, cadde üzerinde kaba inşaatta kalan bina ve diğer yüksek binalar yapıldı. (Şimdi Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘TOKİ Doğanbey konutları nedeniyle Hanlar Bölgesi, Ulucami görünmüyor’ dediğinde bizler gülüyoruz. Sayın Başkan’ın MİA planından haberi olmadığını düşünüyoruz.)

Sonra 1999 depremi oldu. MİA planı sona erdi. DSP iktidarı geldi. Yükseklik 4 kat, daha sonra 6 katla sınırlandı. Hiçbir müteahhit bu konuya ilgi göstermedi.

AK Parti iktidarı geldi. Dönemin Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe bu konuya ilgi gösterdi. Yalnız o da 5 m2 yeri olana 1 daire, 100+1 m2 yeri olana 1 m2 yeri için de 1 daire vererek büyük bir yoğunlaşmaya neden oldu. Bizim ilk anlaştığımız borçlar 4 katına çıkarıldı. Sonra “Babası evladına yapmaz.-B. Arınç-” denilerek 2 katına indirildi. Bizler de sevindik(!)

TOKİ 2 yılda bitirileceği söylenen evleri 5 yılda bitirdi. Sonunda bizlere ayıplı daireler teslim edildi. (4 ya da 3 asansörün bulunduğu bloklarda 1 asansör çalışıyor o da kırmızı etiketli) Dairelerin içlerine bir sürü paralar harcadık. Hâlâ şiddetli yağmur yağdığında birçok daire su alıyor. Başbakan Yardımcısı Sayın Bakanımızın bu konuya eğilip bu eksiklikleri TOKİ’ye yaptırmasını arzuluyoruz. Saygılarımla Sinan KANGAL

Söz Sizde Köşesi’nde yer alan yazıların tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X