‘Doğrusunu yaptık ve yapmaya devam edeceğiz’

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Suriyeli sığınmacılara yönelik politikalara ilişkin, “Biz bütün insanlığa ders olabilecek nitelikte bir misafirperverlik gösterdik. Doğrusunu yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

‘Doğrusunu yaptık ve yapmaya devam edeceğiz’

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Suriyeli sığınmacılara yönelik politikalara ilişkin, “Biz bütün insanlığa ders olabilecek nitelikte bir misafirperverlik gösterdik. Doğrusunu yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bu kardeşlerimizle ilgili üzerine düşen sorumluluğu yerine getiremeyenler utansınlar.” dedi.

 

Yılmaz, Kalkınma Bakanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği, Ankara Kalkınma Ajansı ortaklığında yürütülen “Ahilik Ekseninde Göçmen ve Suriyeli Mültecilerin Sosyo-Ekonomik Yöntemlere Erişiminin Sağlanması Projesi” kapsamında, meslek edindirme programları merkezinin açılış törenine katıldı.

 

Türkiye’de 2,7 milyondan fazla Suriyeli bulunduğunu ifade eden Yılmaz, zulümden kaçan bu kişilerin Türkiye’ye sığındıklarını ve ülkenin misafiri olduklarını söyledi.

 

Yılmaz, Türkiye’nin Suriyelilere hem kapılarını hem de gönüllerini açtığını belirterek, “Biz bütün insanlığa ders olabilecek nitelikte bir misafirperverlik gösterdik. Doğrusunu yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bu kardeşlerimizle ilgili üzerine düşen sorumluluğu yerine getiremeyenler utansınlar. Bu insani meseleler bütün insanlığın sorumluluğudur. Ülkelerin ve uluslararası kurumların bu konularda daha fazla sorumluluk üstlenmesi gerekir. Bunu yapmayanları eleştirmemiz lazım. Son dönemde Avrupa Birliğinde, belirli çevrelerde biraz farkındalık oluştuğunu görüyoruz. Bu sevindirici ama yine de yeterli değil.” diye konuştu.

 

Suriyeli sığınmacıların yaşadığı sorunların insani bir meselenin ötesine geçerek bir kalkınma meselesine dönüştüğüne işaret eden Yılmaz, çocukların eğitimi ve kayıp bir nesil olmamalarının büyük önem taşıdığını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X