Doktorlardan şiddete tepki 

Sağlık çalışanları Bursa Ağız ve Diş Sağlı Hastanesi’nde görevi başındayken bıçaklı saldırıya uğrayan doktor arkadaşı Hamdi Gören’i ziyaret ettiler.

Doktorlardan şiddete tepki 

Ardından hastane önünde basın açıklaması yapan sağlık çalışanları doktorlara karşı yapılan şiddetin son bulmasını istediler. Bursa Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Emel Eroğlu, kamuda doktor ve diğer sağlık çalışanlarının çok zor koşullar altında görev yapmaya çalıştığını belirterek, “Mevcut çalışma sistemi performansa dayalı ek ödeme sistemi hep sürekli günden güne artan hasta sayısıyla bizi karşı karşıya bırakıyor ve iyi hekimlik yapma olanağımız neredeyse kalmıyor. Tüm bunlara  rağmen iyi hekimlik yapmak için çaba gösteriyoruz ama karşılığında ne yazık ki sözlü ve fiziksel saldırıya maruz kalıyoruz. Bütün meslektaşlarımız, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları saldırıya uğrayan hekim arkadaşımıza sahip çıkıyor” diye konuştu. 

 “HER GÜN TEHDİTLE KARŞI KARŞIYAYIZ”…

Bursa Tabip Odası Başkanı Güzide Elitez de, “Sağlıkta yaşanan şiddet her gün tırmanıyor. Sağlık yöneticilerinin hiçbir şey yapmıyor olması bizi daha fazla tedirgin ediyor. Her gün, işimize gelirken ölüm tehlikesiyle çalışıyor olmak bizi gerçekten bu işi yapamaz noktasına getirdi. Her gün bu tehditle, özellikle bütün sağlık birimlerinde, acillerde, polikliniklerde bu tehditlerle yüz yüze kalan arkadaşlarımız adına bir şeyler söylemek gerekirse gerçekten yapılacak olanları bekliyoruz” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X