Dolarda tansiyon düşmüyor!

TL’de son dönemde yurtiçindeki haber akışı, ABD ile ilişkiler ve jeopolitik risklerin baskısı sürerken; dolarda küresel değerlenme eğilimi dolar/TL’nin dün akşam 3,83 seviyesini aşmasına neden oldu. Kur bu sabah da 3,84’ün üzerinine çıktı, euro/TL ise 4,4

Dolarda tansiyon düşmüyor!

Dolarda küresel güçlü seyir, jeopolitik riskler, ABD ile yaşanan vize sorunları, Türk bankalarına yönelik ceza haberi, içerideki siyasi gelişmeler ve yüklü ihaleler kur ve faizde son dönemde yükselişe neden oldu.

Fed başkanlığı için adaylardan Jerome Powell ve John Taylor’ın isimlerinin ön plana çıktığı haberleri de doları destekledi. Dolar tüm para birimlerine karşı değer kazandı.

Euro/dolar 1,1625 ile 3 ayın en düşük seviyesine indi. Dolar endeksi de 94,86 ile 3 ayın en yükseğine çıktı.

Dolar/TL dün akşam saatlerinde 3,8360 ile 3 haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Bu sabah da işlemler 3,8175’den başladıktan sonra 3,8416 seviyesine kadar yükseldi.

Avrupa Merkez Bankası’nın tahvil alımlarını azaltma kararına karşın başkan Draghi’nin yumuşak ve temkinli söylemleriyle euro değer kaybetti. Dün 4,4806’ya kadar yükselen euro/TL ise bu sabah 4,44 seviyesinde işlem görüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X