Dolmabahçe Sarayı’nda büyük panik!

Dolmabahçe Sarayı önünde, üzerinde bomba ve silah bulunan bir şüpheli etkisiz hale getirildi. Şüphelinin yanında getirdiği el bombasını saraya doğru attığı ancak bombanın patlamadığı iddia edildi.

Dolmabahçe Sarayı’nda büyük panik!

Dolmabahçe Sarayı önünde şüpheli bir kişi etkisiz hale getirildi. Nöbet kulübesinin önünde yere yatırılarak etkisiz hale getirilen şüphelinin üzerinde silah ve bomba olduğu iddia edildi. Bölgeyi emniyet şeridiyle kapatan polis incelemelerini sürdürüyor. 

Dolmabahçe Sarayı önünde, üzerinde bomba ve silah bulunan bir şüpheli etkisiz hale getirildi. Şüphelinin yanında getirdiği el bombasını saraya doğru attığı ancak bombanın patlamadığı iddia edildi.

Dolmabahçe Sarayı önünde hareketli anlar yaşandı. İddiaya göre, sarayın önüne gelen şüpheli bir kişi nöbet kulübesine doğru ilerlemeye başladı. Nöbet tutan askerler, şüphelinin elinde el bombası ve silah olduğunu gördü. Bu sırada zanlı elindeki el bombasını attı. Ancak şans eseri bomba patlamadı. Nöbetteki askerler hemen şüphelinin üzerine atlayarak etkisiz hale getirdi. 

Zanlı kelepçelenerek Dolmabahçe Sarayı’nın içine götürüldü.

Olayın ardından bölgede geniş güvenlik önlemi alındı. Sarayın etrafını emniyet şeridiyle çevreleyen polis, caddeyi de trafiğe kapattı. Ardından olay yerine bomba imha ekipleri çağrıldı. Bomba imha ekipleri, yaptıkları incelemenin ardından el bombasını fünyeyle patlattı. Polisin olay yerindeki incelemeleri devam ediyor. 

SELAMİ ALTINOK: “TERÖRİST İKİ EL BOMBASI ATIP, TABANCA İLE ATEŞ ETMİŞ”

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Dolmabahçe Sarayı önünde yakalanan teröristin nizamiyedeki polislere iki adet el bombası attığını ve bombaların patlamadığını açıkladı. Altınok, sağ olarak ele geçirilen teröristin, 2003 ve 2006 yılları arasında cezaevinde kaldığını belirtti.

Selami Altınok, Dolmabahçe Sarayı’na gelerek, teröristle ilgili bilgi aldı. Gazetecilere açıklama yapan Altınok, “Saat 14.30 civarında Dolmabahçe Sarayı’nın girişinde ana nizamiyesinde bulunan nöbetçi kulübesine bizce malum olan, bilinen bir terör örgütü mensubu olduğunu düşündüğümüz bir şahıs tarafından önce iki el bombası atarak, sonra da tabanca ateşinde bulunarak bir saldırıda bulunmuştur. Arkadaşlarımızın mukavelesi neticesinde kaçarken canlı olarak ele geçirilmiştir. Teröristin üzerinde çok eski bir uzun namlulu silah, bir tabanca ve atmış olduğu ve patlamayan iki el bombası ele geçirilmiştir. Terörist elimizde, gerekli çalışmaları yapıyoruz. Daha geniş açıklamayı tahkikat devam ettikçe gerekli bilgiyi vereceğiz” dedi.

“Teröristin kimliği belli mi?” sorusu üzerine, “Kimliği ve bağlantısı bizce malum, şu anda vermek istemiyoruz” diyen Altınok, teröristin bir süre cezaevinde kaldığını açıkladı. Altınok, saldırı girişiminin nizamiyedeki polis memurlarına yönelik olduğunu belirterek, olayda yaralanan personel olmadığını dile getirdi.

Altınok, “El bombasıyla saldırı. Pimini çekerek atıyor ama patlamamış. Daha sonra bizim arkadaşlarımız imha ettiler. İki el bombasını da imha ettik. Tabanca ve çok eski bir yapım uzun namlulu silah var” dedi. Şu anda gözaltında bir kişi olduğunu belirten Altınok, “Zannediyorum 30 yaşlarında bir şahıs. 2003-2006 arasında cezaevinde yatmışlığı var” diye konuştu. 

TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Dolmabahçe Sarayı önündeki nöbet kulübesinde görevli polislere yönelik saldırıda bulunan teröristin kimliği belli oldu.

Nöbet kulübesinde görevli polislere iki adet el bombası atıp, rastgele ateş eden zanlı, olayın ardından yakalandı. Atılan el bombaları şans eseri patlamazken, polisler saldırıyı yara almadan atlattı. Olaydan sonra sağ olarak ele geçirilen teröristin kimliği belli oldu. Fırat Özçelik isimli teröristin yasa dışı sol bir örgüte mensup olduğu öğrenildi. Teröristin 2003-2006 yılları arasında cezaevinde kaldığı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X