Dolu meyvelere zarar verdi

Osmangazi Ziraat Odası Meclis Başkanı Hakan Ekim, önceki akşam yaşanan dolu yağışı nedeniyle bölgesel olarak kayıplar oluştuğunu söyledi.

Dolu meyvelere zarar verdi

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Dürdane, Selçukgazi ile Karabalçık arası, İsmetiye ile Kazıklı arası ve İnegöl’ün bazı kesimlerinde bu sorunun yaşandığını ifade eden Ekim, ‘’Şuan için yağıştan tarlalara giremiyoruz ve hasar tespiti yapamıyoruz.

Araziye girilmediğinden ancak pazartesi günü durumun tespitini yapabiliriz. Üzüm bahçeleri ve tüm meyveler doludan etkilendi ama bu Ova’nın tamamı için geçerli değil.

Dolunun rekolteye de kısmen etkisi olur” dedi. Üreticinin zor durumda olduğunu dile getiren Hakan Ekim, girdi maliyetlerinin çok yükseldiğini buna rağmen ürün fiyatlarının artmadığını vurguladı.

Hakan Ekim, ‘’Şeftali önceden dalında 80 cent olarak satılıyordu, şimdi 20 cent. Üreticinin durumu iyi değil. Maliyet artıyor ama kazanç olmuyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X