Dönüşmek zorundayız

KalDer Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı, gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya bırakılması gerektiğini belirterek, “Bu da birçok şeyi neden korumamız gerektiğini ve neden dönüşmek zorunda olduğumuzu anlamaktan geçiyor” dedi.

Dönüşmek zorundayız

ASLIHAN AYDIN

KalDer Bursa Şubesi ile Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) iş birliğinde düzenlenen Kalite ve Başarı Sempozyumu’nun 16’ıncısı ‘Dönüşümü Yönetmek’ teması ile dün başladı.

Almira Hotel’deki organizasyonda konuşan Buket Eminoğlu Pilavcı, dünya çok hızlı değiştiği için dönüşümün şart olduğunu ifade ederek, “Gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya bırakmak zorundayız.

Bu da birçok şeyi neden korumamız gerektiğini ve neden dönüşmek zorunda olduğumuzu anlamaktan geçiyor. O da akıllı toplum olmamıza bağlı. Akıllı toplum olmanın yolu da eğitimden geçiyor” ifadelerini kullandı.

ESKİ BİLGİLERLE YOL ALAMAYIZ

KalDer Bursa Şube Başkanı Erdal Elbay, ana temayı hazırlarken toplumlarla birlikte değişim ve dönüşümün her çağda var olacağı anlayışından yola çıktıklarını söyledi.

Fizikçi Stephen Hawking’in artan nüfus ve enerji talebinin gezegeni felakete sürükleyeceği tezini hatırlatan Elbay, “Bu teorilere kulak verdiğimizde anlıyoruz ki, bir dönüşüm çağındayız.

İnsanlık bu dönüşümden zaferle çıkmak zorunda ya da yakın bir zamanda yeni bir gezegen bulmalıyız” diye konuştu. BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay ise değişim sırasında yönetim üzerine yüklenen bilişsel ve duygusal yüklerin bertaraf edilmesi gerektiğini kaydetti.

Türkay, “En görmüş geçirmişlerin dahi karar verme, durumu çözme kabiliyetleri yetersiz kalabiliyor. Sadece eski bildiklerimize güvenerek yol alamayız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X