Dönüşüme neşter

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentsel dönüşüm projelerinde tepki çeken ve mahkemelik olan 0,50 emsal uygulamasıyla ilgili “Bu konuda kesinlikle yeni bir anlayış ortaya koymak lazım” diyerek revizyon sinyali verdi.

Dönüşüme neşter

SEYİT GÜNDOĞAN

Recep Altepe tarafından uygulanmaya başlayan ve başta akademik odalar olmak üzere vatandaşlardan da çok tepki çeken kentsel dönüşüm projelerinde 0,50 emsal uygulamasına Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan revizyon sinyali geldi. Kasım ayı meclis toplantısında Nilüfer Belediyesi ile ilgili bir dosya ile ilgili konuşan Aktaş, “Kentsel dönüşüm ile ilgili bir takım sıkıntılar var. Bu konuda Bursa’da kesinlikle yeni bir anlayış ortaya koymak lazım” diyerek çok ciddi ve köklü bir revizyonun sinyalini vermiş oldu. 

 

SESSİZ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Kamuoyunda çokça tartışılan 0,50 emsal uygulaması kapsamında bugüne kadar 300’ü aşan kentsel dönüşüm dosyası Büyükşehir Meclisi’nde onaylandı. Özellikle Nilüfer ilçesinde yoğun olarak gerçekleşen kentsel dönüşüm çalışmalarının bir çoğu akademik odalar ve Nilüfer Belediyesi’nin girişimleriyle durdurulmuştu. Mahkeme kararları ve Büyükşehir yönetmeliğindeki değişiklik nedeniyle ekim ayında bıçak gibi kesilen kentsel dönüşüm çalışmaları o günden bu yana ekim ve kasım oturumlarına gelmedi. Gerek mahkeme kararları, gerek yönetmelik değişiklik, gerekse Büyükşehir’deki başkan değişikliği nedeniyle de adeta askıya alınan kentsel dönüşüm ile ilgili sessiz bir bekleyiş söz konusu. 

“YENİ BİR AÇILIM ORTAYA KOYMAK LAZIM”

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde İmar Komisyonu ile bir araya gelerek durum tespiti yapacağı öğrenildi. Aktaş, ilk meclisi olan Kasım ayı oturumunda tartışılan uygulama ile adeta köklü bir revizyon sinyali verdi. Nilüfer Belediyesi ile ilgili bir madde tartışıldığı sırada Aktaş, “Kentsel dönüşüm ile ilgili bir takım sıkıntılar var. Bu konuda Bursa’da kesinlikle yeni bir anlayış ortaya koymak lazım. Kentsel dönüşümü sadece insanların yaşam alanı veya ticaret alanında ibaret görmemek lazım. Sosyal donatı alanları, yeşil alanlar ve otoparklar olarak da tanımlanması ve bu şekilde şehirlerin büyümesi gerekiyor. Bu konuyla alakalı eleştiri ve önerileri değerli buluyoruz. Bu konu yakın bir zamanda detaylıca  tartışılmalı. Alınmış bazı karalar var. Bununla ilgili insanları rahatlatacak yeni bir açılım ortaya koymamız gerekiyor. Yaptığımız değerlendirmeleri bir çerçevede toparladığımızda kamuoyuna gerekli açıklamayı yapacağım” diye konuştu. 

“KAOS ORTAMI MEVCUT”

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, kentsel dönüşümün Busa’nın en büyük sorunlarından biri olduğunu belirterek, ilçe belediyelerinin de görüşleri alınarak çok sağlıklı bir yenileme yapılabileceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X