Dot-com çöküşüyle aynı seyirde ilerliyor

ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley’in yeni bir araştırmasında, Bitcoin’de gözlemlenen hareketlerin yaklaşık 20 yıl önceki dot-com balonuyla oldukça benzer olduğu vurgulandı.

Dot-com çöküşüyle aynı seyirde ilerliyor

Dot-com krizi, gelişen bilgisayar ve İnternet teknolojilerine yatırım yapan risk sermayesi şirketlerinin yatırımlarının geri dönüşünü sağlayamamaları üzerine patlamıştı.

Morgan Stanley Stratejisti Sheena Shah, “2000 yılında Nasdaq’ın ayı piyasalarında gözlemlenen beş fiyat reddi, toplamda yüzde 44’lük bir düşüşe sebep olmuştu” dedi.

YATIRIMCI ACELECİ

Shah, Bitcoin’in 2009 yılında kurulmasının ardından dört kez düşüş eğilimine geçtiğini ve Aralık 2017’deki rekor 20 bin dolarlık fiyatından sonra yaklaşık yüzde 70’lik bir düşüşle 7 bin dolar düzeylerine indiğinin altını çizerek, “Nasdaq’ta olduğu gibi Bitcoin’de gözlemlenen gerilemeden sonra da işlem hacminde düşüş gözlemlendi.

Artan işlem hacmi daha önce dot-com balonunda da görüldüğü gibi daha fazla yatırım aktivitesini değil, yatırımcıların piyasadan çıkmak için gösterdikleri aceleyi temsil eder” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X