Drone’lar kaçak yapıları tespit için uçtu

Yıldırım Belediyesi, kaçak yapıyla mücadelede dronelarını faal olarak kullanmaya başladı.

Drone’lar kaçak yapıları tespit için uçtu

İlçede kaçak yapılarla mücadelede kapsamında havalanan droneler, kaçak yapılan binaları tespit edildi. İlçenin her bölgesinde drone ile tespit edilen kaçak yapılara anında müdahale edilecek. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 700 yıllık tarihi olan Yıldırım’da yakın tarihle birlikte yaşanan göç olaylarından kaynaklı sağlıksız bir şehirleşme meydana geldiğini belirterek, sağlıklı şehirleşmenin mihenk taşlarından birinin de, kaçak yapıların önüne geçmek olduğunu söyledi. Kaçak yapılaşmayla mücadelelerinin kesintisiz devam edeceğini ve kaçak binalar yıkılacağını vurgulayan Yılmaz, “Drone’ları bütün bölgelerde uçuracağız. Hızlı şekilde müdahale ederek sağlıksız kentleşmenin önüne geçeceğiz” dedi. 

“ŞEHRİN GELECEĞİ İÇİN…”

Bu dönem mülkiyet sorununu çözmek için gerekli imar çalışmalarını yürütürken, kaçak yapıyla da mücadele ettiklerini vurgulayan Yılmaz, “Yakın tarihine baktığımız zaman ülkemizin birçok noktasından gelen göçle beraber biraz sağlıksız şehirleşmesi olan bir ilçeyiz. Öncelikle şehrin geçmişine baktığımızda çok ciddi kaçak yapılaşma var. Şehrin geleceğe doğru sağlıklı kentleşmesini gerçekleştirmek için bu işe bir yerde dur demek lazım. Biz bunu aldığımız meclis kararlarıyla uyguluyoruz. Sahada da vaktinde görmek ve müdahale etmek adına meclis kararı aldık. Bu meclis kararıyla konular encümene gelmeden ilgili birimimiz kaçak yapılara müdahale edecektir. Bu kaçak yapıları hızlı bir şekilde tespit etmek adına da drone’ları bütün bölgelerde uçuracağız. Havadan da tespitlerimizi yapmaya başladık. Hızlı şekilde müdahale ederek sağlıksız kentleşmenin önüne geçeceğiz” diye konuştu. 

ybell.jpg

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve Yıldırım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü personeli Cumalıkızık’ta drone uçurarak kaçak yapıları tespit etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X