Düdüklü tencerenin asıl patlama sebebi…

Düdüklü tencere hemen hemen herkes için bir tehdit unsurudur. Mutfakta korkarak yanaştığımız bu pişirme aracını tehlikeli kılan asıl şey ise kurallarının gözardı edilmesidir.

Düdüklü tencerenin asıl patlama sebebi…

Yemeklerin pişme süresini kısaltan düdüklü tencere, yemekleri yüksek ısı ve yüksek basınç altında pişirir.
 

iStock-148036049

Düdüklü tencerelerin patlamasını önlemek için kapak kısmında pişme derecesine göre ayarlanabilen bir supap bulunuyor. Bu bahsettiğimiz supap, basınç artınca hava kaçırarak tencerenin patlamasına engel olur.
 

duduklu-tencere-bomba-gibi-patladi,ZzMMF42oT0mJpY_4Ow0irw

İçinde yüksek basınç biriken düdüklü tencereyi fazla doldurmamak şart. Basınç nedeniyle oluşacak buhar için belirli bir boşluk bırakmak gerekli.
 

iStock-914148248

Özellikle düdüklü tencere susuz bırakıldığında patlar. Yemeklere su eklemeden kesinlikle tencereyi ocağa koymayın…
 

iStock-914148456

Tencerenin patlamaması için bu yöntem en çok bilinen kısımdır: Tencereyi ocaktan alır almaz açmayın. Tencerenin havasını almadan ve ılık hale getirmeden açmayın. Bu şekilde açarsanız patlayacaktır.
 

düdüklü-tencere-neden-patlar

Düdüklü tencere patladığında çok ciddi yaralanmalar olabilir. Yemeğin ısısı ve buharıyla birlikte birinci derece yanıklar meydana gelebilir.
 

uretici-firma-patlayan-tencereye-13-bin-lira-tazminat-odeyecek-29102017-222940

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X