Düğünler piyasayı canlandıracak

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın canlanmak için düğün sezonunu beklediğini söyledi.

Düğünler piyasayı canlandıracak

Palandöken, düğünlerin iç piyasada büyük bir hareketlenme sağladığını belirtti. Döviz kurlarındaki dalgalanmalara bağlı olarak 2018’de evlilik maliyetlerinin arttığını hatırlatan Palandöken, bu nedenle geçen yıl düğünlerin beklenenin altında gerçekleştiğini kaydetti. Palandöken, ‘’2016 yılında 594 bin, 2017 yılında i569 bin çift evlenirken, 2018’de evlenen çiftlerin sayısı ise 553 bine düştü” dedi. Evlilik sektörünü yeniden hareketlendirmek için gençlere sıfır faizli ve uzun vadeli krediler verilmesi gerektiğini dile getiren Palandöken, bu sayede piyasaların hareketli günlerine geri döneceğini vurguladı. 

BEKLENTİ 25 MİLYAR TL

Mobilya, beyaz eşya ve konfeksiyon başta olmak üzere 20’den fazla sektörün canlanmak için düğün sezonunu beklediğine işaret eden Palandöken, bir evliliğin maliyetinin bütçeye göre değişmekle birlikte 50 bin ila 500 bin liraya arasında değiştiğini anlattı. Palandöken, ‘’İğneden ipliğe en kapsamlı alışverişlerin yapıldığı düğünler, iç piyasada büyük bir hareketlenme sağlıyor. 2018’de durgun geçen piyasalar bu yaz düğün sezonundan umutlu. Düğünlerle birlikte piyasaya en az 25 milyar lira sıcak para girmesini bekliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X