Dün gece yine geldi! Böyle yakalandı…

Çorum’da mezarlığa gelerek Fatma Çiftçi’ye ait olan mezar başında ağlayan genç kız görevliler tarafından yakalandı.

Dün gece yine geldi! Böyle yakalandı…

Çorum’daki Ulu Mezarlık’a gelip Fatma Çiftçi’ye ait mezarın başında konuşup ağlamasıyla gündeme gelen 17-18 yaşlarındaki genç kız dün gece görevliler tarafından bulundu.

Mezarın arkasında saklanırken fark edilen genç kız kaçmaya çalışırken yakalandı. 

Korktuğu gözlenen, “Abi bırakın beni, gideyim” diyen kızı, görevliler sakinleştirmeye çalıştı. 

Görevlilerden biri, “Kızım sen tek başına gecenin bir saati mezarlıkta ne ararsın, bir derdin mi var. Hadi bize söyle, sana her konuda yardımcı olacağız. Korkma, artık emin ellerdesin, bak biz yanındayız” dedi. Görevliler, uzun süre sohbet ettikleri genç kızı bölgeden uzaklaştırdı.

Ruhsal sorunları olan genç kızın zaman zaman özellikle geceleri tek başına mezarlığa gelip, mezarların arasında yatarak saatlerce kendi kendine konuşup, ağladığı öne sürüldü.

RUHSAL SORUNLARI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Günlerce konuşulan olayla ilgili araştırmalarını sürdüren polis ekipleri, genç kızın mezarlık yakınlarındaki bir evde yaşadığını tespit etti. Güvenlik kamerası görüntülerinden kimliği belirlenen ancak ismi açıklanmayan kızın ruhsal sorunları olduğu saptandı. Genç kız hastanede tedavi ettirildi, ardından da emniyette ifadesi alındıktan sonra yakınlarına teslim edildi.

‘İDARİ VEYA ADLİ İŞLEM YAPILMADI’

Çorum Valiliği de bir kişinin özelindeki sebeplerden dolayı mezarlıkta ağlamasının emniyet ve asayişe müessir bir yönü bulunmadığından, idari veya adli herhangi bir işlem yapılmadığını dair açıklama yaptı.

‘TANITIMDA KULLANILSIN’ TARTIŞMASI

26 Nisan gecesi mezarlığa gelmeye başlayan ve 3 gün üst üste mezarlığa gelen genç kız için görevliler ‘Her gece oraya gelip neden ağlıyorsun, derdin ne? Yardımcı olalım, bize not bırak’ yazılı not bırakmış, mezarlıkta Fatma Çiftçi’nin mezarını görebilecek şekilde bir ağaca kamera yerleştirilmişti. Ancak tüm çabalar sonuçsuz kalmıştı.

Gizemli kızın, şehrin tanıtımına da katkı sağlayacağı yönünde fikirler ortaya atıldı. Çorum İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ömer Arslan, “Bu tür efsanelerin, yaşandığı bölgede turizme büyük katkısı bulunmaktadır. İlimizin tanıtımında da bir efsane araştırırken bir anda da bu konu gelişmiştir. Sadece sosyal medyanın yazdığı hikayelerden efsane geliştireceğiz. Çalışmayı onay için bakanlığa ileteceğiz” şeklinde açıklama yaptı.

Ancak Belediye Başkanı Zeki Gül ise bu tür bir değerlendirmeye katılmadığını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X