Dünya borsaları eridi

Küresel piyasalarda tahvil piyasasındaki çalkalanma, ticaret savaşı endişeleri ve jeopolitik risklerin etkileriyle zor bir yıl deneyimlenirken, ocak sonundan mayıs bitimine kadar geçen sürede dünya borsalarının değeri 4,2 trilyon dolar eridi.

Dünya borsaları eridi

En fazla kayıp ise 563,4 milyar dolarla ‘ticaret savaşı’nın baş aktörlerinden Çin borsasında yaşandı. Şanghay borsasının değeri 5 trilyon 569 milyar 909 milyon dolar düzeyinden 5 trilyon 5 milyar 477 milyon dolara geriledi. Bu, yüzde 10,1 düzeyinde kayıp anlamına geliyor.

Şanghay’ın ardından miktar bazında değeri en çok düşen borsa, Paris, Brüksel ve Amsterdam borsalarının birleşmesi ile kurulan ve merkezi Paris’te bulunan Euronext oldu. Euronext’in değeri, söz konusu dönemde yüzde 7,2 azalarak 4 trilyon 357 milyar 785 milyon dolara geriledi.

Piyasa değerini en çok artıranlar listesinin ilk iki sırasında ise ABD’nin New York ve Nasdaq borsaları yer aldı. Söz konusu borsaların değeri ocak sonundan mayıs bitimine kadar geçen 4 aylık dönemde sırasıyla 362,4 milyar dolar ve 106,3 milyar dolar artış gösterdi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X