Dünya Çocuk Hakları Günü bugün kutlanıyor

Birleşmiş Milletler tarafından 20 Kasım 1954 yılında Dünya Çocuk Hakları Günü’nü 20 Kasım’ı çocuklar için ilan etti.

Dünya Çocuk Hakları Günü bugün kutlanıyor

20 Kasım, BM Genel Kurulu Çocuk Hakları Bildirgesini kabul ettiği 1959’daki tarih olduğu için önemli bir tarihtir. Aynı zamanda, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni kabul ettiği tarihtir.

1990’dan beri Universal Çocuk Günü, BM Genel Kurulu’nun hem çocuk hakları konusundaki beyanı hem de sözleşmeyi kabul ettiği tarihin yıldönümünü kutlar.

Anneler ve babalar, öğretmenler, hemşireler ve doktorlar, hükümet liderleri ve sivil toplum aktivistleri, dini ve topluluk yaşlıları, şirket çalışanlarının ve medya profesyonellerinin yanı sıra gençlerin ve çocukların kendileri de Evrensel Çocuk Bayramı’nı kendi toplumları için önemli bir rol oynayabilirler. topluluklar ve milletler.

Çocuk Günü, çocuk haklarını savunmak, tanıtmak ve kutlamak, çocuklar için daha iyi bir dünya yaratacak diyaloglara ve eylemlere dönüştürmek için her birimize ilham verici bir giriş noktası sunar.

2018 YILINDA DÜNYA MAVİYE BOYANIYOR

Bu yıl dünya mavi oluyor! Her çocuğun okulda olduğu, zarar görmekten koruyabildiği ve potansiyellerini yerine getirebileceği bir dünya inşa etmeye yardım etmek için dünya çapındaki bireyleri, okulları ve şirketlerini maviye boyuyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X