Dünya Gümrük Günü kutlandı

Dünya Gümrük Günü Gemlik’te düzenlenen programla kutlandı.

Dünya Gümrük Günü kutlandı

CEMAL KIRGIZ

Gemlik Gümrük Müdürü Muammer Ünal, Gümrük Müdür Yardımcısı Mustafa Şahin ve Kaçak İstihbarat Bölge Amiri Uygur Atasever’in yanı sıra Gümrük Müdürlüğü çalışanlarının katıldığı etkinlik kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. 

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirildi. Törende konuşan Gümrük Müdürlüğü memurlarından Yasemin Şentürk, Dünya Gümrük Günü tarihçesi hakkında bilgiler verdi. Gümrük İşbirliği Konseyi isminin 1994 yılında Dünya Gümrük Örgütü olarak değiştiğini anlatan Yasemin Şentürk, örgütün uluslararası ticaretin yüzde 98’ini gerçekleştiren 182 ülkeden oluştuğunu söyledi. 26 Ocak Dünya Gümrük Günü’nün, her yıl farklı bir tema belirlenerek kutlandığını belirten Şentürk, 2018 yılı için ‘Ekonomik Kalkınma İçin Güvenli Bir İş Ortamı’ temasının belirlendiğini söyledi.

Şentürk, ‘Gemlik Gümrük Müdürlüğü ülkemizin en yoğun gümrüklerinden biri olup, örneğin 2017 yılı ihracat işlemlerinde yaklaşık 12 milyar dolarla Türkiye’deki tüm gümrük müdürlükleri arasında ikinci sırada yer almıştır.’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X