Dünya ile alay etti

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’da öldürüldüğü sırada Dışişleri Bakanı olan Adil el Cubeyr, katilleri yakaladıklarını ancak, cesedin nerede olduğunu bilmediğini söyledi. Suudi Bakan Türkiye’yi de kanıtları vermemekle suçladı.

Dünya ile alay etti

Washington Post için köşe de yazan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesi skandalının ardından Dışişleri Bakanlığı’ndan alınıp Dışişleri’nden Sorumlu Devlet Bakanlığına atanan Adil el Cubeyr, Amerikan CBS kanalının 10 Şubat’ta yayımlanan Face The Nation programına katıldı.

Sunucu Margaret Brennan’ın özellikle Kaşıkçı ile ilgili sorularının muhatabı olan Cubeyr, ‘Ölümü çok çok büyük trajediydi, bir hataydı. Suudi hükümetinin yetkilerinin dışına çıkan yetkilileri tarafından işlendi’ dedi. Suudi bakan ayrıca, “Veliaht Prens’in (Muhammen bin Selman) bununla hiçbir ilgisi yok. Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi içim emir verilmedi ve olanlar karşısında tüm ülke şoke oldu’diye konuştu. 

‘BİLMİYORUZ DA NE DEMEK?’

Margaret Brennan’ın ‘Cemal Kaşıkçı’nın cesedi nerede’ sorusunu ‘Bilmiyoruz’ diye yanıtlayınca sunucunun ‘Bilmiyoruz ile ne demek istiyorsunuz’ tepkisini gösterdiği. Suudi bakan, ‘Bilmiyoruz. Başsavcının bunu ortaya çıkarmaya çalıştığı söyleniyor. Türkiye’den kanıt istedik. Başsavcı kanıt sağlamaları için resmi ve yasal kanallar aracılığıyla Türkiye’den defalarca talepte bulundu. Hala ellerinde olabilecek kanıtları yollamalarını bekliyoruz’ karşılığını verdi. 

‘TÜRKİYE’Yİ Mİ SUÇLUYORSUNUZ?’

Brennan’ın ‘Türk hükümetini mi suçluyorsunuz’ çıkışına ‘Hayır, bu suçu işleyen katilleri suçluyorum’ yanıtını veren Cubeyr, ‘Ama katilleri gözaltına aldığınızı söylemiştiniz’ hatırlatması üzerine ‘Evet’ dedi.

‘Size cesedin nerede olduğunu söyleyemiyorlar mı’ diye sorulunca ‘Hala soruşturuyoruz. Birkaç ihtimal var. Onlara cesedi ne yaptıklarını soruyoruz. Soruşturma devam ediyor, eninde sonunda hakikati bulmamızı bekliyorum’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X