Dünyanın 2. büyük kanyonuna ‘ters ev’ projesi

ABD’deki Grand Kanyon’dan sonra 77 kilometrelik uzunluğuyla dünyanın en uzun ikinci kanyonu olarak bilinen Uşak’taki Ulubey Kanyonu, bölgeye kurulacak “ters ev” ile daha fazla turist ağırlamaya hazırlanıyor.

Dünyanın 2. büyük kanyonuna ‘ters ev’ projesi

Dünyanın en uzun ikinci kanyonu olarak bilinen Uşak’taki Ulubey Kanyonu’na kurulacak ‘ters ev’ ile bölgeye yılda 300 bin turistin gelmesi hedefleniyor.

Karahallı ve Sivaslı ilçelerini de kapsayan 77 kilometre uzunluğundaki Ulubey Kanyonu, doğaseverler için önemli turistlik alanların başında geliyor. ABD’deki Grand Kanyon’dan sonra dünyanın en uzun ikinci kanyonu olmasına rağmen yeterli turist çekemeyen bölgeye, 2015 yılında Uşak Valiliği, Uşak İl Özel İdaresi ve Ulubey Kaymakamlığı tarafından yatırım yapıldı. Oluşturulan ‘cam teras’ ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bölgede şimdi de ‘ters ev’ ile ziyaretçi sayısının katlanması bekleniyor.

37202e6873f7020cca7235cd0567dc.jpg

Ulubey Kaymakamı Onur Özaydın, Ulubey Kanyonu’nun tanıtımı için çalıştıklarını, bölgeye gelenlerin sayısının her geçen yıl arttığını söyledi.

Kanyon bölgesine gelen ziyaretçilerin, özellikle Cam Teras’ta vakit geçirdiğini ve fotoğraf çektirdiğini, burada kanyonun derinliklerini kuş bakışı izleme keyfi yaşadığını belirten Özaydın, son 5 yılda Park Kanyon ve Cam Teras’a 500 binin üzerinde kişinin geldiğini ifade etti.

ters-ev-751x500.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X