Dünyanın değiştiği gün

ABD’de gerçekleşen en büyük terör olayı olarak tarihe geçen 11 Eylül saldırılarının 18’inci yılı nedeniyle ülke genelinde birçok yerde törenler düzenlendi.

Dünyanın değiştiği gün

New York’taki tören, saldırılarda ilk uçağın İkiz Kulelere çarptığı saat olan sabah 08.46’da, yıkılan İkiz Kulelerin yerine yapılan Ulusal 11 Eylül Anıtı ve Müzesi’nin bulunduğu alanda başladı. Törenlerin yapıldığı saatlerde yoğun güvenlik önlemleri alındı. 

Bir diğer anma töreni ise Washington’da düzenlendi. Savunma Bakanlığı’nda gerçekleşen törene ABD Başkanı Donald Trump, eşi Melania Trump, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ve ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford katıldı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına seslenen Trump, ‘Bugün bizden çalınan 3 bin kişinin yasını tutuyoruz’ sözleriyle başladı.

184 kişinin Pentagon’daki saldırıda hayatını kaybettiğini söyleyen Trump, ’11 Eylül saldırıları o günü yaşayan her Amerikalı’nın ruhuna kazındı. Şok, dehşet, acı ve haklı öfkeyle dolu bir gündü’ dedi.

11 EYLÜL’DE NE OLMUŞTU?

ABD’de 11 Eylül 2001’deki terör saldırılarında, 4 yolcu uçağı kaçırılmış, uçaklardan ikisi İkiz Kulelere çarpmıştı. Kaçırılan bir diğer uçak başkent Washington’da Pentagon’u hedef alırken dördüncü uçak ise F-16’lar tarafından Pensilvanya kırsalında düşürülmüştü. İkiz Kulelerde 2 bin 606 kişi, Pentagon’da 125 kişi ve kaçırılan uçaklarda ise 246 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırılarda, 19 teröristle toplam ölü sayısı 2 bin 996 olarak açıklanmıştı. 
Tarihin akışını değiştiren 11 Eylül saldırılarının ardından eski Başkan George W. Bush, Afganistan’a girme kararı almış, 7 Ekim 2001’de Taliban yönetimindeki Afganistan’a yönelik askeri operasyon başlamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X