Dünyanın en büyük karnavalı! 6 milyon kişi katıldı

Dünyanın en büyük karnavallarından Rio Karnavalı, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde başladı. Samba okullarının Sambadrome Caddesi’nde düzenlenen geçit töreni renkli görüntüler oluşturdu.

Dünyanın en büyük karnavalı! 6 milyon kişi katıldı

Dünya çapında yüz binlerce turist her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden renkli ve müzikli bir karnaval için Brezilya’ya akın etti.

Özellikle kışı yaşayan Avrupalı turistler Güney Yarımküre’de bulunan ve yaz mevsiminde olan Brezilya’nın dünyaca ünlü Sao Paulo kentini doldurdu.

Bu olağanüstü karnaval için Brezilya’nın en ünlü samba okullarının öğrencileri tüm hünerlerini; dansları ve rengarenk kıyafetleriyle sergilerken, meraklıları da karnavalın birincisinin seçildiği ünlü cadde Sambadrome’u tıkabasa doldurdu.

Önceki gün de kentte renkli geçit törenleri düzenlendi, insanlar sokaklarda dans edip partilere katıldı. Dünyanın bu en renkli karnavalını 1.5 milyonu yabancı turist olmak üzere 6 milyondan fazla kişi katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X