Dünyanın siber güvenliği Ankara’dan sorulacak 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 18 ülke takımının katılımıyla siber güvenlik tatbikatı düzenlenecek.

Dünyanın siber güvenliği Ankara’dan sorulacak 

Dünyada yaşanan dijital dönüşüme bağlı olarak önemi her geçen gün artan siber güvenlik konusunda farkındalığın artırılması amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 18 ülke takımının katılımıyla siber güvenlik tatbikatı düzenlenecek. ‘Siber Kalkan 2019’ tatbikatı, 19 Aralık’ta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan tarafından başlatılacak.

Türkiye, İspanya, Hindistan, Azerbaycan gibi 18 ülkenin katılacağı tatbikatta, her ülke kendi takımını belirleyecek. Tatbikatta zararlı yazılım analisti ile endüstriyel kontrol sistemi güvenlik uzmanı gibi siber güvenliğin farklı konularında yetkin kişilerden oluşan 5’er kişilik takımlar yarışacak.

Ülkelerin siber olaylara müdahale yeteneklerinin ölçüleceği tatbikat, aynı zamanda bu olaylara hazırlık seviyelerini de artıracak. Tatbikatın sona ereceği 20 Aralık akşamı düzenlenecek törenle ilk üçe girenlere madalya verilecek.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X