Düşen uçaktan Bursa’ya da acı haber geldi

BAE’den Türkiye’ye gelirken özel jetin düşmesi sonucu 3’ü mürettebat, 11 kişi hayatını kaybetti. Yolcular arasında Bursalı işadamı Orhan Coşkun’un kızı Zeynep Coşkun’un da olduğu tespit edildi.

Düşen uçaktan Bursa’ya da acı haber geldi

Başaran Holding’e ait özel uçak, dün akşam İran’ın başkenti Tahran’ın güneydoğusunda düştü. Birleşik Arap Emirlikleri’nin Sharjah kentinden İstanbul’a kalkış yaptıktan bir süre sonra Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletlerinin kesiştiği bölgede dağa çakılan uçakta 8’i yolcu, 2’si kadın pilot ve 1’i hostes toplam 11 kişi bulunuyordu. Özel jetin düştüğü yeri tespit ederek enkaza ulaşmak için 10 kurtarma ekibi görevlendiren İranlı yetkililer, TC-TRB kuyruk numaralı Türk jetinin düşme nedenini de araştıracak. Kanadalı Bombardier şirketinin tasarımı olan çift motorlu ve orta menzilli 2001 model ‘Challenger 604’ jetinin yolcu kapasitesi ise 12.

UÇAKTAKİ 11 KİŞİNİN İSİMLERİ…

Düşen uçaktaki yolcuların isimleri; Mina Başaran, Jasmin Baruh Siloni, Liana Kalma, Sinem Akay, Asli İzmirli, Burcu Gündoğar Urfalı ve Zeynep Coşkun; mürettebatın isimleri ise pilotlar Beril Gebeş ve Melike Kuvvet ile hostes Eda Uslu olarak açıklandı. Uçağın kaptan pilotu Melike Kuvvet, Türk Hava Kuvvetleri’nin ilk kadın pilotlarından biri… Mecburi hizmetinin ardından özel sektöre geçen Melike Kuvvet, bir süredir Başaran Holding’in uçağında görev yapıyordu. İkinci pilot Beril Gebeş ise Türk Hava Yolları’ndan istifa edip Başaran Holding’e geçmişti. Gebeş’nin babası Vecahat Gebeş’in halen THY’de kaptan pilot olarak görev yaptığı öğrenildi.

BEKARLIĞA VEDA PARTİSİNDEN DÖNERKEN…

İşadamı Hüseyin Başaran’ın kızı Mine Başaran’ın bekarlığa veda partisi için 7 arkadaşıyla Dubai’ye gittiği ve dönüşte bu korkunç kazanın yaşandığı ortaya çıktı. Gıda, turizm, yatçılık, inşaat ve enerji alanlarında iş yapan Hüseyin Başaran’ın holdingde en büyük yardımcısı olan kızı Mina Başaran, Koç Üniversitesi’nde işletme eğitimi aldıktan sonra European Business School’da lüks marka yönetimi üzerine master eğitimini tamamlamıştı. 

BURSALI ZEYNEP COŞKUN DA UÇAKTAYDI

İran’da düşen özel jette bulunan yolculardan Zeynep Coşkun’un, Bursa’daki Toyota Akkoyunlu Oto Ticaret şirketinin sahibi işadamı Orhan Coşkun’un kızı olduğu öğrenildi.

8 KİŞİNİN YERİ TESPİT EDİLDİ

İran’ın Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinde düşen Başaran Holding’e ait özel uçak kazasında hayatını kaybedenlerden 8 kişinin cesedinin tespit edildiği bildirildi.

İran’ın resmi ajansı IRNA’ya konuşan Çaharmahal ve Bahtiyari eyaleti Kızılay Kurumu Arama Kurtarma Birimi Başkan Yardımcısı Rıza Zahiri, gece saat 03.00 sıralarında arama kurtarma timinin olay yerine ulaştıklarını, dağcılardan oluşan timin, 8 cesedi teşhis ettiklerini söyledi.

Zahiri, 2 cesedin yanık ve parçalanma nedeniyle teşhis edilemediğini 1 cesedin ise arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

UÇAĞIN KARA KUTUSU BULUNDU

Öte yandan Çaharmahal ve Bahtiyari Eyaleti Vali Yardımcısı Cafer Meydani, düşen uçağın kara kutusunun bulunduğunu bildirdi.

Meydani, kara kutunun Kiyar ilçesindeki Helen Dağı’nda bulunduğunu kaydetti.

Akşam saatlerinde İstanbul’a gelmek için Birleşik Arap Emirlikleri’nden havalanan Başaran Holding’e ait özel Türk uçağı, ülkenin güneybatısındaki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinin Şehrikürd kentine bağlı Kiyar ilçesinin Durk Enar köyü yakınlarına düşmüş, kazada 3’ü mürettebat 11 yolcunun hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X