Düşmanlığı bitirelim

Son 11 yılın ardından Kuzey Kore’ye giden ilk Güney Kore lideri olan Moon Jae-in, 3 günlük ziyaretinin son gününde başkent Pyongyang’daki 1 Mayıs Stadyumu’nda yaklaşık 150 bin Kuzey Koreliye hitap etti.

Düşmanlığı bitirelim

Moon, barış görüşmelerini övdü, ‘düşmanlığı’ sonlandırma çağrısı yaptı.
Güney Kore lideri  Moon “5 bin yıl boyunca birlikte yaşadık ama 70 yıldır ayrıyız. Ben burada 70 yıllık husumeti tamamen bitirmeyi ve yeniden tek vücut olabilmek için büyük bir adım atmayı teklif ediyorum” ifadelerini kullandı. Sözlerine “Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve ben, 80 milyon Kuzey ve Güney Korelinin elinden sımsıkı tutup yeni bir vatan yaratacağız.

Bu yeni geleceğimize hep birlikte yürüyelim” diye devam eden Moon büyük alkış aldı.
Bu arada Moon’un Nisan’da Kim’le ilk zirvesinde dile getirdiği hayali gerçek oldu. Paektu Dağ’nın zirvesi, 2 bin 750 metreyle Kore Yarımadası’nın en yüksek noktası. Kim’in babası Kim Jong-il’in Paekdu Dağı eteklerindeki bir köyde doğduğuna inanılıyor. Bu yüzden söz konusu dağ Kuzey Koreliler tarafından kutsal kabul ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X